close
11 Οκτ 2008 255
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ
ΦΡΟΥΡΗΣΗΣ (Π.Ο.Υ.Ε.Φ.)
Κορυδαλλός 10/10/2008
Αρ. Πρωτ.: 333
Γραφεία:
Σολωμού 2 Κορυδαλλός
Τηλέφωνα επικοινωνίας:
2104958388
2104958588
Διεύθυνση Αλληλογραφίας:
Ταχυδρομικό γραφείο 1
Ταχυδρομική θυρίδα 91520
Τ.Κ. 18101 Κορυδαλλός
website: www.poyef.gr
e-mail: [email protected]
ΠΡΟΣ:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
  • κ. Υπ. Δικαιοσύνης.

 

  • κ. Γεν. Γραμματέα.
  • κ. Ειδ. Γραμματέα.
  • Δ.Υ.Ε.Φ.Κ.Κ.
  • Πρωτ/μιες ενώσεις.

 

ΘΕΜΑ: Υλοποίηση των δεσμεύσεων του κ. Υπουργού Δικαιοσύνης, σχετικά με την διάταξη «διορισμός συζύγου ή τέκνου σε περίπτωση θανάτου εξωτερικού φρουρού εν ώρα υπηρεσίας» και την καθιέρωση της 16ης Οκτωβρίου ημέρα εορτασμού του Αγίου Λογγίνου, προστάτη των Εξωτερικών Φρουρών, ως ημέρα αργίας.

 

Κύριε Υπουργέ,

Στο πανελλαδικό συνέδριο της Ομοσπονδίας μας τον Μάιο, στη πόλη των Τρικάλων, υπήρξε κομβικό σημείο καθώς δεσμευτήκατε με παρρησία και δημοσίως, για μια σειρά από υπηρεσιακά μας ζητήματα. Μάλιστα, τα θέματα αυτά, δεν αποτελούν στείρες συνδικαλιστικές διεκδικήσεις, αλλά ώριμα υπηρεσιακά ζητήματα που η υπηρεσιακή ηγεσία έχει αποδεχθεί και εισηγηθεί γραπτώς.

Από τις πιο σημαντικές διεκδικήσεις μας και δεσμεύσεις σας, είναι η υιοθέτηση της νομοθετικής διάταξης ότι, «Σε περίπτωση θανάτου Εξωτερικού Φρουρού εν ώρα υπηρεσίας, τότε η σύζυγος του ή τέκνο του διορίζεται σε κενή θέση του Υπουργείου Δικαιοσύνης».

Δεν νομίζουμε, ότι απαιτείται η ανάπτυξη επιχειρηματολογίας σχετικά με την επικινδυνότητα του έργου των εξωτερικών φρουρών και την ανάγκη της υιοθέτησης της παραπάνω διάταξης.

Με την ευκαιρία, λοιπόν, της καταθέσεως του νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης «Μεταρρυθμίσεις για την Οικογένεια, το Παιδί, την Κοινωνία και άλλες διατάξεις», θεωρούμε ότι πρέπει η παραπάνω δέσμευση σας να υλοποιηθεί (έστω με την κατάθεση τροπολογίας).

Επίσης, νομοθετική ρύθμιση απαιτείται και για την υλοποίηση ακόμα μιας δεσμεύσεως σας, την καθιέρωση της 16ης Οκτωβρίου, ως ημέρα εορτασμού του Αγίου Λογγίνου «προστάτη των Εξωτερικών Φρουρών Φυλακών», η οποία θα αναδεικνύει τις ιδιαιτερότητες και τους ποικίλους κινδύνους του επαγγέλματος μας και θα αποτελεί την αφορμή για γνωστοποίηση στο ευρύ κοινό του δύσκολου έργου που επιτελούμε, των προβλημάτων και των δύσκολων συνθηκών εργασίας μας.
Σας θυμίζουμε ότι με την από 07/02/2006 απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, ορίστηκε ο ¢γιος Λογγίνος ο Εκατόνταρχος, Προστάτης ¢γιος των Εξωτερικών Φρουρών Καταστημάτων Κράτησης και αναμένεται από την Πολιτεία να προβεί σε ανάλογη νομοθετική διάταξη.

Αναμένουμε τις ενέργειες σας, την θετική ανταπόκριση επί των αιτημάτων μας και την υλοποίηση των δεσμεύσεων σας.


ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

-Ο-
ΠΡΟΕΔΡΟΣ


ΚΩΣΤΙΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
-Ο-
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ