ΠΑΛΑΙΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Ενημερωτικό σημείωμα σχετικά με νυχτερινά/εξαιρέσιμα, κατανομή ατομικού οπλισμού, εγκύκλιος Δ.Υ.Ε.Φ.Κ.Κ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ
ΦΡΟΥΡΗΣΗΣ (Π.Ο.Υ.Ε.Φ.)
Κορυδαλλός 30/08/2010
Αρ. Πρωτ.: 260
Γραφεία:
Σολωμού 2 Κορυδαλλός
Τηλέφωνα επικοινωνίας:
2104958388
2104958588
Διεύθυνση Αλληλογραφίας:
Ταχυδρομικό γραφείο 1
Ταχυδρομική θυρίδα 91520
Τ.Κ. 18101 Κορυδαλλός
website: www.poyef.gr
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
ΠΡΟΣ: Πρωτοβάθμιες Ενώσεις Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης


ΘΕΜΑ: Ενημερωτικό σημείωμα σχετικά με νυχτερινά/εξαιρέσιμα, κατανομή ατομικού οπλισμού, εγκύκλιος Δ.Υ.Ε.Φ.Κ.Κ.


Κύριε πρόεδρε, κύριοι συνάδελφοι,

 

α’. Νυχτερινά και εξαιρέσιμα.

Είναι γνωστά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Υπηρεσία και το σύνολο των καταστημάτων κράτησης, από τον περιορισμό των κονδυλίων στα εξαιρέσιμα και νυχτερινά. Η ήδη αρνητική κατάσταση, καθώς οφείλονται δεδουλευμένα στους υπαλλήλους από το 2008 έως και πρόσφατα, επιδεινώθηκε από την τελευταία υπουργική απόφαση που έθετε πολύ μικρό πλαφόν στην νυχτερινή και υπερωριακή εργασία.
Καταρχήν να διευκρινιστεί, ότι το πλαφόν είναι απαίτηση του Υπουργείου Οικονομικών, καθώς σύμφωνα με εγκύκλιο του πρέπει εφεξής να ορίζεται συγκεκριμένος αριθμός εργαζομένων ανά κωδικό (πχ νυχτερινά, υπερωρίες) και να υπάρχει πλαφόν στις ώρες.
Η Ομοσπονδία μας δεν είναι αρνητικά διακείμενη στην καθιέρωση πλαφόν, καθώς είναι γνωστό και έχει καταγγελθεί επανειλημμένα από εμάς, η άνιση και προκλητική κατανομή των εξαιρέσιμων στα καταστήματα κράτησης. Εντούτοις το πλαφόν που τέθηκε, είναι τόσο χαμηλό που στην ουσία αν εφαρμοστεί τα καταστήματα κράτησης δεν θα φρουρούνται τις τελευταίες μέρες του μήνα, καθώς όλοι οι υπάλληλοι θα εξαντλούν τις προβλεπόμενες ώρες νυχτερινής εργασίας.
Ο συνδικαλιστικός μας φορέας έθεσε υπόψη της πολιτικής και υπηρεσιακής ηγεσίας (των Υπουργείων Δικαιοσύνης και Οικονομικών) τα παραπάνω, όπως και την αποφασιστικότητα να εφαρμοστεί κατά γράμμα η απόφαση εκ μέρους των υπαλλήλων. Γεγονός που πολύ απλά θα σήμαινε ότι μετά το πέρας των 35 ωρών νυχτερινής και εξαιρέσιμης εργασίας ο υπάλληλος δεν θα μετέβαινε στην υπηρεσία του, τηρώντας την Υπουργική Απόφαση, με απρόβλεπτες συνέπειες για την λειτουργία των Κατ. Κράτησης. Αυτονόητο είναι ότι η διοικητική πράξη (ανακοίνωση υπηρεσίας) των κατά τόπων Φρουρών, δεν μπορεί να υπερβαίνει την Απόφαση του Υπουργού.
Ευτύχημα αποτελεί το γεγονός ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης αντέδρασε γρήγορα και καταλυτικά, καθώς μετά από διαβουλεύσεις με το Υπουργείο Οικονομικών, απέσπασε το χρηματικό ποσό των 2.000.000€ για την κάλυψη των εξαιρέσιμων (χρωστούμενων και του β’ εξαμήνου του 2010).
Μετά από αυτή την εξέλιξη μέρος του ποσού (περίπου 700.000€) θα καλύψει τα δεδουλευμένα των υπαλλήλων και ήδη έχουν αποσταλεί σχετικές καταστάσεις στις Υπηρεσίες, ενώ το υπόλοιπο ποσό (1.300.000€) θα καλύψει τις ανάγκες του β’ εξαμήνου του 2010. Συνεπώς η Υπουργική Απόφαση για τα νυχτερινά και εξαιρέσιμα του β’ εξαμήνου 2010, θα αντικατασταθεί από νεότερη η οποία θα συμπεριλαμβάνει και το νέο ποσό και φυσικά θα διαμορφώνει αναλογικά (υψηλότερα) το πλαφόν που τέθηκε.


β’. Κατανομή ατομικού υπηρεσιακού οπλισμού & Υπουργική απόφαση οπλοφορίας.

Είναι γνωστές οι προσπάθειες που καταβάλλονται από την Ομοσπονδία γα την αναβάθμιση της ασφάλειας των μελών της. Το ευρέως διαδεδομένο τρίπτυχο της επαγγελματικής κατάρτισης του ένοπλου προσωπικού εκπαίδευση-οπλισμός-προστασία , στην Υπηρεσία μας πάσχει. Ούτε εκπαιδεύσεις γίνονται στον βαθμό που θα έπρεπε, ούτε ο υπηρεσιακός οπλισμός είναι ανάλογος της εποχής που εργαζόμαστε, ούτε η προστασία με αλεξίσφαιρα και ασυρμάτους είναι σε ανεκτό επίπεδο.
Σε αυτό το πλαίσιο είχαν και έχουν αναληφθεί πρωτοβουλίες, για την προμήθεια σύγχρονου υπηρεσιακού ατομικού οπλισμού και για την τροποποίηση της Υπουργικής απόφασης οπλοφορίας, ώστε να είναι πιο ευέλικτη στις σημερινές απαιτήσεις της κοινωνίας μας.
Ο υπηρεσιακός οπλισμός αναμένεται να αναβαθμιστεί με την προμήθεια και διανομή εντός των επόμενων εβδομάδων, οκτακοσίων πενήντα όπλων (38άρια special και 357 magnum) και την αντικατάσταση του ήδη κατανεμημένου υπηρεσιακού οπλισμού.
Επίσης προσχέδιο της νέας Υπουργικής απόφασης για την οπλοφορία εξωτερικών φρουρών έχει κατατεθεί από την Ομοσπονδία στην πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία των αρμόδιων υπουργείων και αποτελεί αυτή την στιγμή αντικείμενο διαβούλευσης.


γ’. Εγκύκλιος της Δ.Υ.Ε.Φ.Κ.Κ. σχετικά με τις γραμματείες των Φρουρών.

Η Ομοσπονδία και η Δ.Υ.Ε.Φ.Κ.Κ. έχει γίνει αποδέκτης παραπόνων από συναδέλφους ότι δεν τηρούνται τα προβλεπόμενα στο Π.Δ. 215/06 και τις εγκυκλίους, για την στελέχωση των γραμματειών στις Φρουρές. Η Δ.Υ.Ε.Φ.Κ.Κ. επανέρχεται με έγγραφο της, ώστε να υπενθυμίσει στις διοικήσεις των Φρουρών και τους διευθυντές των κατ. κράτησης για τα προβλεπόμενα. Η Ομοσπονδία, από την θέση της διαβεβαιώνει τα σωματεία που αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα (π.χ. Λάρισας, Πάτρας, κ.α.) ότι σε περίπτωση μη εφαρμογής των οριζομένων, θα προβεί και σε άλλες ενέργειες (π.χ. εξώδικη ενημέρωση δικαστικών και αστυνομικών υπηρεσιών, δικαστική προσφυγή, κ.α.).


ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

-Ο-
ΠΡΟΕΔΡΟΣ


ΚΩΣΤΙΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
-Ο-
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ

23621 15 Mile Rd #C104, Clinton MI, 48035, New York, USA

  • Email: support@spectrum.com
  • Phone: +88(0)0 234456
  • Fax: +88 (0) 000033454