ΠΑΛΑΙΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Δελτίο Τύπου για την άνανδρη δολοφονική επίθεση κατά του συναδέλφου Σπύρου Λαχανά.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ
ΦΡΟΥΡΗΣΗΣ (Π.Ο.Υ.Ε.Φ.)
Κορυδαλλός 16/03/2010
Γραφεία:
Σολωμού 2 Κορυδαλλός
Τηλέφωνα επικοινωνίας:
2104958388
2104958588
Διεύθυνση Αλληλογραφίας:
Ταχυδρομικό γραφείο 1
Ταχυδρομική θυρίδα 91520
Τ.Κ. 18101 Κορυδαλλός
website: www.poyef.gr
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Αγαπητή κυρία, αγαπητέ κύριε,

Την 10/3/2010, ο συνάδελφος Λαχανάς Σπύρος, κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας του, πυροβολήθηκε πισώπλατα από πρώην κρατούμενο και τον συνεργό του τρεις φορές και σήμερα δίνει μάχη για την ζωή του.

Η Ομοσπονδία μας, εκφράζοντας το σύνολο των συναδέλφων, παρ’ όλο που έχουν συνηθίσει τα περιστατικά βίας, παγώσαμε από το άκουσμα της είδησης. Παρότι τα περιστατικά βίας στον απαιτητικό και ψυχοφθόρο εργασιακό μας χώρο είναι πλέον συνηθισμένα, η έξαρση της εγκληματικότητας, οι κοινωνικοί αποκλεισμοί και η διάσπαρτη πλέον περιθωριοποίηση ολόκληρων κοινωνικών ομάδων, πολλαπλασιάζει τέτοιου είδους περιστατικά στον εργασιακό μας χώρο.

Η Ομοσπονδία διαμηνύει προς κάθε κατεύθυνση ότι, παρά τις εγγενείς ιδιαιτερότητες της Υπηρεσίας μας, οι συνάδελφοί μας θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για την αποτελεσματικότερη εκτέλεση της Υπηρεσίας. Με αυτό το δεδομένο, αλλά και με γνώση των όλο και οξύτερων υπηρεσιακών και μισθολογικών μας προβλημάτων, απορούμε για την στάση της Πολιτείας που αντί να αναγνωρίζει την ιδιαιτερότητα της εργασίας μας μειώνει το, ούτως ή άλλως, γλίσχρο επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας (επίδομα υπαλλήλων σωφρονιστικών καταστημάτων) κατά 12%, αντίθετα με την διαβεβαίωση-δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι επιδόματα που συσχετίζονται με την ανθυγιεινή εργασία δεν θα περικοπούν.

Το χειρότερο μάλιστα είναι ότι το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης περιέκοψε κατά 20% τα κονδύλια για την νυχτερινή εργασία! Αυτό σημαίνει ότι τις νυχτερινές ώρες, κρίσιμες θέσεις (σκοπιές, περίπολα, κ.α.) στις φυλακές δεν επανδρώνονται πλέον κατά 100% !

Τέτοιου είδους αποφάσεις είναι καταδικαστικές όχι μόνο για εμάς ως εργαζόμενους, αλλά και για την ίδια την δημόσια ασφάλεια, και ειδικότερα την φύλαξη των σωφρονιστικών καταστημάτων που υπηρετούμε.

Τέλος, δεν μπορούμε παρά να επισημάνουμε ότι, με εξαίρεση την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, κανένας άλλος πολιτικός ή κοινωνικός φορέας δεν έδειξε την ίδια ευαισθησία, για αυτόν τον άτυχο νέο που πυροβολήθηκε λόγω του επαγγέλματος του, κανείς δεν είχε μια ευγενική κουβέντα να γράψει, κανένα Μ.Μ.Ε. δεν βρήκε λίγο χρόνο ή χώρο για να αφιερώσει.


ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

23621 15 Mile Rd #C104, Clinton MI, 48035, New York, USA

  • Email: support@spectrum.com
  • Phone: +88(0)0 234456
  • Fax: +88 (0) 000033454