ΠΑΛΑΙΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Διαπιστώσεις και αποτελέσματα 4ου Τακτικού Πανελλαδικού Συνεδρίου της Π.Ο.Υ.Ε.Φ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ
ΦΡΟΥΡΗΣΗΣ (Π.Ο.Υ.Ε.Φ.)
Χαλκίδα 29/05/2006
Αρ. Πρωτ.: 314
ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΧΑΙΝΑ 7-9
(Εμπορικό Κέντρο FORUM)
Τ.Κ. 34100 - ΧΑΛΚΙΔΑ
ΤΗΛ: 2221062982
FAX: 2221062985
website: www.poyef.gr
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
ΠΡΟΣ: Πρωτοβάθμιες Ενώσεις Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης


ΘΕΜΑ: Διαπιστώσεις και αποτελέσματα 4ου Τακτικού Πανελλαδικού Συνεδρίου της Π.Ο.Υ.Ε.Φ.


Κύριε πρόεδρε, κύριοι συνάδελφοι,

Την Παρασκευή 26/05/2006 πραγματοποιήθηκε το 4ο Ετήσιο Τακτικό Πανελλαδικό Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης Καταστημάτων Κράτησης, στην πόλη της Ερέτριας Ευβοίας, με την συμμετοχή αντιπροσώπων από τα σωματεία όλης της χώρας.
Το Συνέδριο τίμησαν με την παρουσία τους, πλήθος επισήμων όπως:
 • Η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Δικαιοσύνης, κα Πέτρου Χριστίνα,
 • Ο Βουλευτής της Ν.Δ. κος Φούσας Αντώνιος,
 • Ο Βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κος Παπαγεωργίου Γεώργιος,
 • Εκπρόσωπος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κα Κυριακοπούλου Μαρία,
 • Εκπρόσωπος της κεντρικής επιτροπής του Κ.Κ.Ε., κος Μπακόλας Παναγιώτης,
 • Εκπρόσωπος της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΝ, κος Τόλιος Ιωάννης,
 • Εκπρόσωπος της κεντρικής επιτροπής του ΛΑΟΣ, κος Τζαβούλης Στέργιος,
 • Ο πρόεδρος του νομαρχιακού συμβουλίου Εύβοιας, κος Ζέρβας Νικόλαος,
 • Ο Γεν. Γραμματέας της ΑΔΕΔΥ κος Ηλιόπουλος Ηλίας και το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής, κος Δόλγυρας Ηλίας,
 • Ο πρόεδρος του συμβουλίου της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κος Μυλωνάς Ευάγγελος,
 • Ο πρόεδρος και Γεν. Γραμματέας της Ο.Δ.Υ.Ε. κύριοι Καυμενάκης Χρήστος και Λιάτσος Δημήτρης, αντίστοιχα,
 • Ο Γεν. Γραμματέας της Ο.Σ.Υ.Ε. κος Αρβανιτίδης Αλέξανδρος,
 • Ο πρόεδρος και αντιπρόεδρος του συλλόγου της κεντρικής υπηρεσίας, κύριοι Σταμάτης Δημήτρης και Μπακογιώργος Θανάσης, αντίστοιχα,
 • Οι διευθυντές των Καταστημάτων Κράτησης Θήβας και Χαλκίδας, κύριοι Δουλάμης Παύλος και Αθανασίου Σπυρίδων, αντίστοιχα,
 • Οι διοικητές των Φρουρών Θήβας και Χαλκίδας, κύριοι Κίτσος Σπυρίδων και Ντούρμας Ιωάννης, αντίστοιχα,
 • Οι νομικοί σύμβουλοι της Ομοσπονδίας, κύριοι Μητρόπουλος Δημήτριος και Μπουκουβάλας Χαράλαμπος,
 • Επίσης, απέστειλαν γραπτό χαιρετισμό η Υπουργός κα Φάνη Πετραλιά, οι Βουλευτές της Ν.Δ κύριοι Λιάσκος Αναστάσιος, Κεδίκογλου Σίμος, Μαρκόπουλος Κων/νος, και οι Βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κυρία Περλεπέ Κατερίνα και κύριος Πιπεργιάς Δημήτριος.


Η ιδιαίτερη αξία του συνεδρίου ανάγεται στο γεγονός, ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, ανακοίνωσε στο συνέδριο,
α) την υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για το δικαίωμα αγοράς ατομικού οπλισμού (υπογράφηκε στις 24/05/2006) - εξέλιξη που αναβαθμίζει σημαντικά τον οπλισμό των Φρουρών φυλακών,
β) την μετεκπαίδευση στον οπλισμό και εξοπλισμό της υπηρεσίας ανά έξι (6) μήνες, αντί των δύο ετών σήμερα,
γ) την πρόσληψη 225 νέων Εξ. Φρουρών (η προκήρυξη πρόσληψης θα ανακοινωθεί εντός της εβδομάδος) και
δ) την αύξηση κατά 100€ μηνιαίως του μερίσματος διανεμητικού λογαριασμού, αναδρομικά από 01/05/2006. Επίσης, η πολιτική ηγεσία δεσμεύτηκε για άμεση θεσμοθέτηση των Προεδρικών Διαταγμάτων, που αφορούν τον κανονισμό λειτουργίας της Υπηρεσίας Εξωτερικών Φρουρών Καταστημάτων Κράτησης Υπουργείου Δικαιοσύνης (εντός του καλοκαιριού) και για νέες προσλήψεις το επόμενο έτος (2007).
Η διοίκηση της Ομοσπονδίας, εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίηση της για την υλοποίηση των παραπάνω, αλλά επισήμανε την ανάγκη να συνεχιστεί ο εκσυγχρονισμός και η ενίσχυση της Υπηρεσίας. Συγκεκριμένα στον εναρκτήριο λόγο του προέδρου του Δ.Σ. κ. Κωστίκα Γεωργίου, δόθηκε έμφαση στην έλλειψη προσωπικού, στην ανάγκη εφοδιασμού της υπηρεσίας με νέα μέσα (σύγχρονα όπλα, αλεξίσφαιρα, ασύρματοι, peperball, κ.α.), στο δικαίωμα μετάταξης, στην ανυπαρξία ειδικών θαλάμων στα νοσοκομεία, κ.α.
Το σύνολο των βουλευτών και των φορέων επικρότησε την επιτυχία του θεσμού των Εξωτερικών Φρουρών και αναφέρθηκε με ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια στην μεγάλη συμβολή μας στην ασφάλεια και την εύρυθμη λειτουργία των Καταστημάτων Κράτησης.

Στο συνέδριο, μετά το πέρας του πανηγυρικού μέρους και τις αποχώρησης των επισήμων συζητήθηκαν τα ακόλουθα:

1. Οικονομικός απολογισμός 2005 - προϋπολογισμός 2006.
Κατατέθηκε από την ελεγκτική επιτροπή η έκθεση ελέγχου των οικονομικών και ψηφίστηκε ομόφωνα ο οικονομικός απολογισμός του 2005 και προϋπολογισμός του 2006,

2. Διοικητικός απολογισμός 2005.
Κατατέθηκε από την διοίκηση της ομοσπονδίας, ο διοικητικός απολογισμός. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το Δ.Σ. επέτυχε να καλύψει σχεδόν το σύνολο των κλαδικών διεκδικήσεων της διετίας (διεκδικητικό πλαίσιο 2005-2006, απόφαση 3ου συνεδρίου Θες/νίκης) στο πρώτο έτος. Συγκεκριμένα:
α) προσλήψεις 225 νέων Εξ. Φρουρών,
β) υπηρεσιακά συμβούλια, με αιρετούς εκπροσώπους Εξ. Φρουρούς,
γ) θέσπιση ιεραρχίας και σταδιακή αποχώρηση των αξ/κων της ΕΛ.ΑΣ.,
δ) δικαίωμα αγοράς ατομικού ιδιωτικού οπλισμού,
ε) μετάταξη όλων των υπαλλήλων κλάδου Υ.Ε. σε Δ.Ε.,
στ) Αύξηση του μερίσματος του διανεμητικού λογαριασμού κατά 100€ μηνιαίως (διακλαδικό αίτημα),
ζ) παραλαβή των υποπολυβόλων ΜΡ5 και αντίστοιχων ιμάντων 3 σημείων,
η) έγκριση αγοράς 23 υπολογιστών και σύνδεσης τους με την γραμματεία του Κ.Κ. ώστε να πραγματοποιείται έλεγχος των φακέλων των μεταγόμενων κρατουμένων.
Επίσης, σημαντικές αναφορές γίνανε για την μεγάλη επιτυχία της έκδοσης του περιοδικού της ομοσπονδίας "Εξωτερική 'Eκφραση" και για τις επισκέψεις που πραγματοποίησε η διοίκηση σε όλα σχεδόν τα σωματεία. Τέλος, η διοίκηση γνωστοποίησε στο συνέδριο ότι η ομοσπονδία κέρδισε τις αγωγές που είχαν καταθέσει εναντίον της οι κ. Νιφόρας Σταύρος και Δηλιάγκας Γεώργιος, καθώς το δικαστήριο δικαίωσε την Ομοσπονδία ως προς το ζήτημα του ενιαίου ψηφοδελτίου. Συνεπώς, η διάταξη του καταστατικού που προβλέπει ενιαίο ψηφοδέλτιο είναι σύννομη και άρα παραμένει ως έχει.
Ο διοικητικός απολογισμός, ψηφίστηκε ομόφωνα.

3. Διεκδικητικό πλαίσιο 2006.
Η ολοκλήρωση του διεκδικητικού πλαισίου 2005-2006, δεν θα μπορούσε να αποτελέσει δικαιολογία εφησυχασμού για το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας. ¸τσι κατατέθηκε προς ψήφιση, νέα συμπληρωματική πρόταση διεκδικήσεων και δράσεων με αναφορά κυρίως στα Προεδρικά Διατάγματα του κανονισμού λειτουργίας, των οποίων η επεξεργασία είναι σε εξέλιξη. Το διεκδικητικό πλαίσιο, επίσης ψηφίσθηκε ομόφωνα.

4. Συζήτηση σχετικά με την Κ.Υ.Α., εξώδικα στα νοσοκομεία, ασφάλειες ζωής, αγωγές πτυχίων, κ.α.
Στα πλαίσια του συνεδρίου και των ερωτημάτων των συνέδρων, αναλύθηκαν διεξοδικά τα ακόλουθα ζητήματα:
α) παρουσιάστηκε και αναλύθηκε διεξοδικά η Κ.Υ.Α. ιδιωτικού ατομικού οπλισμού των Εξ. Φρουρών,
β) ενημερώθηκε το συνέδριο ότι το Δ.Σ. της ομοσπονδίας απέστειλε εξώδικα στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και τις διοικήσεις των 27 νοσοκομείων που δεν έχουν ειδικούς θαλάμους ασθενών κρατουμένων,
γ) ο νομικός σύμβουλος κος Μπουκουβάλας, απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με τις παλαιότερες αγωγές του επιδόματος σίτισης και της εκλογικής αποζημίωσης (σ.σ. ανέφερε ότι αναμένει να εκδικαστούν στα τέλη του τρέχοντος έτους) και για τις αγωγές των πτυχίων (δικαίωμα μετάταξης) και
δ) γνωστοποιήθηκε ότι το τελευταίο έτος η διοίκηση της ομοσπονδίας συνομιλεί με πέντε κορυφαίες ασφαλιστικές εταιρίες, με σκοπό την απόσπαση της καλύτερης προσφοράς για ασφάλεια ζωής. Σε αυτό το σημείο οι εταιρίες έχουν καταθέσει τις τελικές προτάσεις τους, οι οποίες και εξετάζονται από τους νομικούς συμβούλους της Π.Ο.Υ.Ε.Φ. Σύντομα θα ανακοινωθεί η πιο συμφέρουσα, ώστε να προχωρήσει και η συνεργασία μας.

Κύριε Πρόεδρε, συνάδελφοι,

Προσπαθήσαμε όσο πιο σύντομα να σας μεταφέρουμε τις συζητήσεις, τις αποφάσεις και το κλίμα του συνεδρίου, αναλυτικότερη και πιο διεξοδική ανάλυση και καταγραφή του συνεδρίου (φωτογραφίες, ομιλίες, κ.α.) θα γίνει σε αφιέρωμα στο επόμενο τεύχους του περιοδικού μας.


ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

-Ο-
ΠΡΟΕΔΡΟΣ


ΚΩΣΤΙΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
-Ο-
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΑΓΓΕΛΑΚΟΥΔΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

23621 15 Mile Rd #C104, Clinton MI, 48035, New York, USA

 • Email: support@spectrum.com
 • Phone: +88(0)0 234456
 • Fax: +88 (0) 000033454