ΠΑΛΑΙΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Δελτίο τύπου του 4ου Τακτικού Πανελλαδικού Συνεδρίου της Π.Ο.Υ.Ε.Φ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ
ΦΡΟΥΡΗΣΗΣ (Π.Ο.Υ.Ε.Φ.)
Χαλκίδα 28/05/2006
ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΧΑΙΝΑ 7-9
(Εμπορικό Κέντρο FORUM)
Τ.Κ. 34100 - ΧΑΛΚΙΔΑ
ΤΗΛ: 2221062982
FAX: 2221062985
website: www.poyef.gr
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΘΕΜΑ: Ετήσιο Τακτικό Πανελλαδικό Συνέδριο Π.Ο.Υ.Ε.Φ.


Κύρια, κύριε,

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εξωτερικών Φρουρών Καταστημάτων Κράτησης, πραγματοποίησε με επιτυχία το Ετήσιο Πανελλαδικό Συνέδριο, την Παρασκευή 26/05/2006 στην πόλη της Ερέτριας Ευβοίας.
Το συνέδριο κόσμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της πολιτικής και υπηρεσιακής ηγεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, όλων των κομμάτων (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΣΥΝ, ΛΑΟΣ) και όμορων συνδικαλιστικών φορέων (ΑΔΕΔΥ, ΟΔΥΕ, ΠΟΑΣΥ, ΟΣΥΕ, κ.α.).
Στόχος του συνεδρίου ήταν η ανάδειξη των προβλημάτων αλλά και τις προοπτικές ενίσχυσης της Υπηρεσίας Εξωτερικής Φρούρησης Καταστημάτων Κράτησης.
Στα πλαίσια αυτά αποτέλεσε ιδιαίτερα θετική εξέλιξη η ανακοίνωση από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης:
α) της υπογραφής της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για το δικαίωμα αγοράς ατομικού οπλισμού (υπογράφηκε στις 24/05/2006) - εξέλιξη που αναβαθμίζει σημαντικά τον οπλισμό των Φρουρών φυλακών,
β) την μετεκπαίδευση στον οπλισμό και εξοπλισμό της υπηρεσίας ανά έξι (6) μήνες, αντί των δύο ετών σήμερα,
γ) την πρόσληψη 225 νέων Εξ. Φρουρών (η προκήρυξη πρόσληψης θα ανακοινωθεί εντός της εβδομάδος) και
δ) την αύξηση κατά 100€ μηνιαίως του μερίσματος διανεμητικού λογαριασμού, αναδρομικά από 01/05/2006.
Επίσης, η πολιτική ηγεσία δεσμεύτηκε για άμεση θεσμοθέτηση των Προεδρικών Διαταγμάτων, που αφορούν τον κανονισμό λειτουργίας της Υπηρεσίας Εξωτερικών Φρουρών Καταστημάτων Κράτησης Υπουργείου Δικαιοσύνης (εντός του καλοκαιριού) και για νέες προσλήψεις το επόμενο έτος (2007).
Η διοίκηση της Ομοσπονδίας, εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίηση της για την υλοποίηση των παραπάνω και τόνισε την πολύ καλή συνεργασία της διοίκησης της ομοσπονδίας με την πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Παράλληλα επισημάνθηκε η ανάγκη να συνεχιστεί ο εκσυγχρονισμός και η ενίσχυση της Υπηρεσίας.
Τα σημαντικότερα προβλήματα που αναδείχτηκαν από τους πολιτικούς και συνδικαλιστικούς φορείς είναι:
α/α Διεκδίκηση Σύντομη περιγραφή
1 ¸λλειψη προσωπικού. Από τις τρεις χιλιάδες σαράντα (3.040) οργανικές θέσεις, μόλις οι χίλιες διακόσιες σαράντα (1.240) είναι καλυμμένες. Δηλαδή το ποσοστό των κενών οργανικών θέσεων, υπερβαίνει το 60%. Παράλληλα τα τελευταία χρόνια, οι κρατούμενοι έχουν υπερδιπλασιαστεί.
2 ¸λλειψη κανονισμού λειτουργίας της Υπηρεσίας Εξωτερικής Φρούρησης Καταστημάτων Κράτησης Υπουργείου Δικαιοσύνης. ¸ξι χρόνια από την ίδρυση της Υπηρεσίας ακόμα εκκρεμεί ο κανονισμός λειτουργίας.
3 Προμήθεια εξοπλισμού. Ειδικότερα αλεξίσφαιρων γιλέκων και ασυρμάτων, καθώς η αντιστοιχία είναι ένα γιλέκο για κάθε πέντε υπαλλήλους και ένας ασύρματος για κάθε δέκα.
4 Ειδικοί θάλαμοι ασθενών κρατουμένων, στα νοσοκομεία. Το 2001 με απόφαση του τότε Υπουργού Υγείας αποφασίστηκε η δημιουργία ειδικών θαλάμων ασθενών κρατουμένων στα νοσοκομεία, σήμερα πέντε χρόνια μετά με ευθύνη του Υπουργείου Υγείας, τα μισά νοσοκομεία δεν διαθέτουν. Αποτέλεσμα αυτών των ελλείψεων είναι επικίνδυνοι κρατούμενοι, να νοσηλεύονται σε κοινούς θαλάμους με άλλους ασθενείς ή ακόμα και στον διάδρομο. ¸τσι αφενός καταπατείται και το δικαίωμα περίθαλψης των κρατουμένων, καθώς γίνονται το "αξιοπερίεργο αντικείμενο" του νοσοκομείου, αλλά και η ασφάλεια αθώων πολιτών (σκεφτείτε μια συμπλοκή σε κοινό θάλαμο ή στους διαδρόμους ενός νοσοκομείου).
5 ¸νταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (Β.Α.Ε.). Η μη αναγνώριση των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων στο δημόσιο τομέα, αποτελεί μια κραυγαλέα ανισότητα και αδικία. Ειδικά για τους Εξ. Φρουρούς που εκτελούν ένοπλη υπηρεσία στα κατ. Κράτησης και στα νοσοκομεία, η μη αναγνώριση του επαγγέλματος μας ως Β.Α.Ε., από την πολιτεία, αποτελεί παραδοξότητα και πρόκληση.
6 Δικαίωμα μετάταξης. Οι Εξωτερικοί Φρουροί, είναι ένας από τους λίγους χώρους του ευρύτερου δημοσίου τομέα, που δεν του επιτρέπεται το δικαίωμα της μετάταξης. Το 1/3 των υπαλλήλων είναι πτυχιούχοι ανώτερης και ανώτατης εκπαίδευσης. ¢ραγε δεν είναι παράλογο τα Κατ. Κράτησης να μην έχουν νοσηλευτές και να υπάρχουν συνάδελφοι με πτυχίο νοσηλευτικής στις σκοπιές;ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

-Ο-
ΠΡΟΕΔΡΟΣ


ΚΩΣΤΙΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
-Ο-
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΑΓΓΕΛΑΚΟΥΔΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

23621 15 Mile Rd #C104, Clinton MI, 48035, New York, USA

  • Email: support@spectrum.com
  • Phone: +88(0)0 234456
  • Fax: +88 (0) 000033454