close
29 Μαρ 2005 199
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ
ΦΡΟΥΡΗΣΗΣ (Π.Ο.Υ.Ε.Φ.)
Χαλκίδα 28/03/2005
Αρ. Πρωτ.:
ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΧΑΙΝΑ 7-9
(Εμπορικό Κέντρο FORUM)
Τ.Κ. 34100 - ΧΑΛΚΙΔΑ
ΤΗΛ: 2221062982
FAX: 2221062982
Website: www.poyef.gr
ΠΡΟΣ: Πρωτοβάθμιες Ενώσεις Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης


ΘΕΜΑ: Κινητοποιήσεις, απεργία την Πέμπτη 31/03/2005, συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 22/04/2005.


Κύριε πρόεδρε,

Το τελευταίο διάστημα, όλοι παρακολουθούμε μια σειρά από δημοσιεύματα στις εφημερίδες, σε διεθνή μέσα επικοινωνίας αλλά και ηλεκτρονικά μέσα, σχετικά με τα προβλήματα και τις διεκδικήσεις της ομοσπονδίας μας. 'Oλα αυτά κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν, καθώς οργανώθηκαν από το Δ.Σ. έχοντας ως στόχο την πίεση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου ώστε να δοθούν άμεσες λύσεις στα θέματα που μας αφορούν.
Πράγματι, η διοίκηση της Ομοσπονδίας κλήθηκε σε συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου την Δευτέρα 27/03/2005 κατά την διάρκεια της οποίας απέσπασε την δέσμευση ότι το πολυνομοσχέδιο (προσλήψεις, δικαίωμα αγοράς οπλισμού, ιεραρχία, υπηρ. συμβούλια, μετατάξεις, κ.α.) θα κατατεθεί εντός 20ημέρου στην βουλή. Παράλληλα μας ζητήθηκε η αναστολή των κινητοποιήσεων.
Το διοικητικό συμβούλιο συνεδρίασε, αργά το βράδυ της ιδίας ημέρας, αξιολόγησε τα παραπάνω και αποφάσισε:

  • ΔΕΝ ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΙ ΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 31/03/2005 καθώς έχει προειδοποιητικό χαρακτήρα και ουσιαστικά δεν έχει εκλείψει το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων. ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ Η 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 31/03/2005 ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ.


  • ΜΕΤΑΤΙΘΕΤΑΙ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΤΑ 20 ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22/04/2005 ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΧΩΡΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ. Το Δ.Σ. αποφάσισε ως δείγμα καλής θέλησης να δώσει το διάστημα των 20 ημερών στην πολιτική ηγεσία, ώστε να καταθέσει το πολυνομοσχέδιο.


Είναι προφανές, ότι η επίδειξη καλής πίστης από την μεριά της ομοσπονδίας μας, είναι σε κάθε περίπτωση η τελευταία παραχώρηση. Παράλληλα, συνεκτιμήθηκε και ο παράγοντας "αρνητικής διαφήμισης" που ήταν ορατός, δηλαδή το ενδεχόμενο να διαρρεύσει στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ή και στα καταστήματα κράτησης, ότι το πολυνομοσχέδιο θα κατατεθεί στα μέσα Απριλίου και συνεπώς οι κινητοποιήσεις της ομοσπονδίας μας να θεωρηθούν τουλάχιστον άστοχες αν όχι κατευθυνόμενες, ώστε να αποδυναμωθεί η πορεία των κινητοποιήσεων.

Κύριε πρόεδρε,

Ουσιαστικά, τα ενδεχόμενα είναι δύο, είτε το Υπουργείο όντως να προχωρεί στην κατάθεση του νομοσχεδίου, υπό το βάρος των δημοσιευμάτων και των επαπειλούμενων κινητοποιήσεων είτε να προχωρεί σε έναν ελιγμό, ώστε να κερδίσει χρόνο. Το Δ.Σ. της Π.Ο.Υ.Ε.Φ. ελπίζοντας το πρώτο αλλά έχοντας στην σκέψη του και στο δεύτερο ενδεχόμενο, αποφάσισε να πραγματοποιήσει κανονικά την 24ωρη απεργία και να μεταθέσει την συγκέντρωση διαμαρτυρίας ακριβώς επί ένα 20ήμερο, ώστε να μην δοθεί σε κανέναν η εντύπωση της υπαναχώρησης.


ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

-Ο-
ΠΡΟΕΔΡΟΣ


ΚΩΣΤΙΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
-Ο-
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΑΓΓΕΛΑΚΟΥΔΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ