close
17 Απρ 2003 71
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ
ΦΡΟΥΡΗΣΗΣ (Π.Ο.Υ.Ε.Φ.)
Χαλκίδα 16/04/2003
Αρ. Πρωτ.:
ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΧΑΙΝΑ 7-9
(Εμπορικό Κέντρο FORUM)
Τ.Κ. 34100 - ΧΑΛΚΙΔΑ
ΤΗΛ: 2221062982
FAX: 2221062982
Website: www.poyef.gr
ΠΡΟΣ: Πρωτοβάθμιες Ενώσεις Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης


ΘΕΜΑ: Διαπιστώσεις, αποτελέσματα 1ου Τακτικού Πανελλαδικού Συνεδρίου.


Αγαπητοί συνάδελφοι,

Στις 04/04/03 στην πόλη της Αθήνας, διεξήχθη το 1ο Τακτικό Πανελλαδικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας μας.

Το συνέδριο τίμησαν με την παρουσία τους, οι αντιπρόσωποι της Ομοσπονδίας, μέλη των διοικητικών συμβουλίων των σωματείων μας καθώς και πλήθος συναδέλφων.

Το συνέδριο χαιρέτησαν, η κυρία Νάτσιου Θεοδότα, εκπρόσωπος του Υπουργού, ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κύριος Κατσαρός Νικόλαος , και οι κύριοι Νάκης Ιωάννης, Τόλιος Ιωάννης μέλη των κεντρικών επιτροπών του Κ.Κ.Ε. και ΣΥΝ, αντίστοιχα. Επίσης, παραβρέθηκαν ο κύριος Γενικός Γραμματέας της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Ηλιόπουλος Ηλίας, ο αξιότιμος καθηγητής της Νομικής σχολής Αθηνών κύριος Μητρόπουλος Αλέξης, οι νομικοί σύμβουλοι της Ομοσπονδίας, οι πρόεδροι των ομοσπονδιών της κεντρικής υπηρεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης , των Ειδικών Φρουρών αλλά και η διοίκηση της Διεύθυνσης Εξωτερικής Φρουράς Καταστημάτων Κράτησης.

Στην εναρκτήρια ομιλία του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας μας, κύριος Κωστίκας Γεώργιος, επικεντρώθηκε σε τέσσερα φλέγοντα ζητήματα α) την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων β) την προώθηση του κανονισμού λειτουργίας γ) την βελτίωση της υλικοτεχνικής υποδομής , με ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα του οπλισμού και δ) στην υπερωριακή εργασία των Εξωτερικών Φρουρών χωρίς αντίστοιχη οικονομική απολαβή.

Στο χαιρετισμό της , η κυρία Νάτσιου ανέγνωσε γραπτή δήλωση του κύριου Υπουργού Δικαιοσύνης, με μια σειρά από δεσμεύσεις όπως : η κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων, μέσα στο τρέχον έτος, η έκδοση κανονισμού λειτουργίας και οργάνωσης της υπηρεσίας μας.

Με δηλώσεις τους, οι εκπρόσωποι των κομμάτων, ενστερνίστηκαν τα δίκαια αιτήματα μας και δεσμεύτηκαν για αμέριστη και ουσιαστική συμπαράσταση.

Ο κύριος γενικός Γραμματέας της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αφού καλωσόρισε την ομοσπονδία μας στην τριτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση, ανέλυσε το σχέδιο νόμου για τα επικίνδυνα και ανθυγιεινά, δηλώνοντας με σαφήνεια ότι οι Εξωτερικοί Φρουροί συμπεριλαμβάνονται στις ειδικές ρυθμίσεις. Επίσης ανέπτυξε το σχέδιο νόμου για το ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο καθηγητής του εργατικού δικαίου κύριος Μητρόπουλος Αλέξης, που αναφέρθηκε σε εργασιακά θέματα, ενώ οι νομικοί σύμβουλοι της Ομοσπονδίας μας ανέλυσαν, τόσο την αγωγή, που πρόκειται να κατατεθεί σχετικά με την εκλογική αποζημίωση, για τις εκλογές της 13-20/10/02, όσο και επιμέρους θέματα του διεκδικητικού πλαισίου.

Η ατμόσφαιρα του συνεδρίου φορτίστηκε, κατά την απονομή πλακέτας από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας στον Εξωτερικό Φρουρό Φυσέκη Αντρέα, που με αυταπάρνηση τραυματίστηκε κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.

Στο συνέδριο πάρθηκαν μια σειρά από αποφάσεις, όπως:

1. Την εγγραφή μας στην τριτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση, την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με ομόφωνη απόφαση.
2. Την έγκριση του οικονομικού προϋπολογισμού του 2003, με ομόφωνη απόφαση.
3. Την αύξηση της συνδρομής των φυσικών μελών, σε 3 ευρώ από 01/01/04, με συντριπτική πλειοψηφία ( 42 υπέρ, 2 κατά και 2 παρών ).
4. Την έγκριση του διεκδικητικού πλαισίου, για το έτος 2003, με ομόφωνη απόφαση.
5. Την θέσπιση ψηφίσματος, κατά του πολέμου στο ΙΡΑΚ, με ομόφωνη απόφαση.


ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

-Ο-
ΠΡΟΕΔΡΟΣ


ΚΩΣΤΙΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
-Ο-
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΑΓΓΕΛΑΚΟΥΔΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ