close
16 Ιαν 2013 196

Σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 1264/82 και όπως αυτός έχει τροποποιηθεί, το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας προτείνει ως προσωπικό ασφαλείας της υπηρεσίας εξωτερικής φρούρησης σ' όλα τα καταστήματα κράτησης της χώρας, το σύνολο του παρόντος προσωπικού, καθώς λόγω της ελλείψεως προσωπικού και της υπερπληθώρας των κρατουμένων, δεν δύναται να μειωθεί περισσότερο.

Την ημέρα της απεργίας, δεν θα εκτελείται:

• καμία μεταγωγή κρατουμένων στα δικαστήρια, εκτός των περιπτώσεων παρέλευσης 12μηνου για κακουργήματα και 18μήνου για τα υπόλοιπα αδικήματα
• καμία προγραμματισμένη μεταγωγή στα νοσοκομεία, εκτός των περιπτώσεων που διακυβεύεται η υγεία των κρατουμένων και συνοδεύεται με ασθενοφόρο
• Δεν θα επιτραπούν επισκεπτήρια στα νοσηλευτήρια φρούρησης των κρατουμένων και το προσωπικό ασφαλείας θα διατεθεί αποκλειστικά για την φρούρηση των νοσηλευομένων κρατουμένων και των καταστημάτων κράτησης. Τέλος, δεν θα πραγματοποιούνται επισκεπτήρια στα νοσοκομεία (ούτε συγγενών, ούτε συνηγόρων).

Το δικαίωμα της απεργίας είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο και η συναίσθηση του ιδιαίτερου κοινωνικού αγαθού που προστατεύουμε και υπηρετούμε είναι δεδομένη.

Το διοικητικό συμβούλιο, είναι στην διάθεση σας για οποιαδήποτε πληροφορία.

ΑΡΧΕΙΟ:PDF