close
3 Μαρ 2009 270
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ
ΦΡΟΥΡΗΣΗΣ (Π.Ο.Υ.Ε.Φ.)
Κορυδαλλός 02/03/2009
Αρ. Πρωτ.: 101
Γραφεία:
Σολωμού 2 Κορυδαλλός
Τηλέφωνα επικοινωνίας:
2104958388
2104958588
Διεύθυνση Αλληλογραφίας:
Ταχυδρομικό γραφείο 1
Ταχυδρομική θυρίδα 91520
Τ.Κ. 18101 Κορυδαλλός
website: www.poyef.gr
e-mail: [email protected]
ΠΡΟΣ:
  • κ. Υπουργό Δικαιοσύνης.
  • κ. Γεν. Γραμματέα.
  • κ Ειδ. Γραμματέα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
  • Γεν. Δ/νση Διοικητικής Υποστήριξης.
  • Γεν. Δ/νση Σωφρονιστικής Πολιτικής.
  • Δ.Υ.Ε.Φ.Κ.Κ.


ΘΕΜΑ: Προτάσεις για την άμεση θεσμική και υλικοτεχνική ενίσχυση της Υ.Ε.Φ.Κ.Κ.


Κύριε Υπουργέ,

Σε συνέχεια των εγγράφων μας, για την βελτίωση της εύρυθμης λειτουργίας της υπηρεσίας μας αλλά και της ενίσχυσης της αποτελεσματικότητας της και πάντα μέσα στα πλαίσια του αμοιβαίου σεβασμού, της ενίσχυσης του διαλόγου και της συνεργασίας μεταξύ του συνδικαλιστικού μας φορέα και της πολιτικής ηγεσίας, σας καταθέτουμε τις προτάσεις μας, για την άμεση ενίσχυση της υπηρεσίας μας.

Οι προτάσεις μας καταγράφονται ακολούθως επιγραμματικά, καθώς σας έχει ήδη, προ μηνός, κοινοποιηθεί αναλυτικό πολυσέλιδο υπόμνημα μας.

ΘΕΣΜΙΚΑ

  1. Συγκρότηση ομάδας εργασίας, με σκοπό την δημιουργία κανονισμού σχολής βαθμοφόρων και εκπαιδευτών. Επιπλέον πρέπει να δρομολογηθεί η κατασκευή σχολής εξωτερικών φρουρών, η οποία σήμερα δεν υφίσταται, με αποτέλεσμα να μην υφίσταται κατάλληλος χώρος εισαγωγικής εκπαίδευσης των εξωτερικών φρουρών.
  2. Υπογραφή της επικαιροποιημένης Κ.Υ.Α. ιδιωτικού ατομικού οπλισμού εξωτερικών φρουρών, το σχέδιο της οποίας είναι έτοιμο εδώ και ένα περίπου χρόνο και έχει ήδη εγκριθεί από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία και από όλους τους πρώην και νυν υπηρεσιακούς παράγοντες!
  3. Κατανομή των εξαιρέσιμων και νυχτερινών με τρόπο δίκαιο και αξιοκρατικό, στο σύνολο των υπαλλήλων και όχι μόνο στις διοικήσεις των κατ. κράτησης, στους διοικητικούς και σωφρονιστικούς υπαλλήλους (Σχετ. έγγραφο 083/12-02-09).
  4. 'Aμεση πρόσληψη διακοσίων πενήντα (250) Εξωτερικών Φρουρών προς ενίσχυση των υφισταμένων υπηρεσιών (π.χ. Κορυδαλλός) και έναρξης λειτουργίας του νέου κατ. κράτησης Σερρών.
  5. 'Aμεση μετεκπαίδευση σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. καθώς αν και προβλέπεται εξάμηνη μετεκπαίδευση, δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία τα τελευταία τρία και πλέον χρόνια.


ΥΛΙΚΟΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΔΟΜΗ

    1. Προμήθεια σύγχρονου ατομικού οπλισμού, καθώς τα όπλα που τώρα διαθέτουν οι φρουρές είναι χρονολογίας 1911 έως 1935. 'Eχει ήδη εγκριθεί κονδύλι 320.000 ευρώ για την αγορά οπλισμού, αλλά έως σήμερα δεν έχει προκηρυχθεί διαγωνισμός προμήθειας τους.
    2. Προμήθεια αλεξίσφαιρων γιλέκων και φορητών ασυρμάτων. Σήμερα τα υπάρχοντα αλεξίσφαιρα γιλέκα δεν επαρκούν ούτε καν για την βάρδια υπηρεσίας, ενώ οι ασύρματοι εκτός από ελάχιστοι είναι και παλιάς τεχνολογίας.
    3. Επιπλέον δεν υφίσταται προγραμματισμός προμήθειας χειροπεδών, βραχείων ράβδων, ατομικών φακών, τα οποία έως σήμερα οι υπάλληλοι τα προμηθεύονται σε ατομικό επίπεδο με προσωπικές τους δαπάνες. Επίσης τα υπηρεσιακά οχήματα είναι ήδη οκταετίας και τα περισσότερα εμφανίζουν τακτικές βλάβες, ενώ απουσιάζει κάθε πρόνοια αντικατάστασης τους.



ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

-Ο-
ΠΡΟΕΔΡΟΣ


ΚΩΣΤΙΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
-Ο-
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ