close
11 Φεβ 2009 203
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ
ΦΡΟΥΡΗΣΗΣ (Π.Ο.Υ.Ε.Φ.)
Κορυδαλλός 10/02/2009
Αρ. Πρωτ.: 76
Γραφεία:
Σολωμού 2 Κορυδαλλός
Τηλέφωνα επικοινωνίας:
2104958388
2104958588
Διεύθυνση Αλληλογραφίας:
Ταχυδρομικό γραφείο 1
Ταχυδρομική θυρίδα 91520
Τ.Κ. 18101 Κορυδαλλός
website: www.poyef.gr
e-mail: [email protected]
ΠΡΟΣ: Πρωτοβάθμιες Ενώσεις Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης


ΘΕΜΑ: Ενημερωτικό σημείωμα σχετικά με τα νυχτερινά και το μέρισμα ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ.


Κύριε πρόεδρε, κύριοι συνάδελφοι,

 

ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ.

Σας γνωρίζουμε ότι το μέρισμα του ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ. θα καταβληθεί στις 27 Φλεβάρη με την πληρωμή του μισθού μέσω του συστήματος ΔΙΑΣ. Το ποσό του μερίσματος, που θα καταβληθεί, αντιστοιχεί στην παρεχόμενη εργασία του προηγούμενου μήνα (δλδ: του Ιανουαρίου) και θα είναι 412 ευρώ (η φημολογία που αναπτύχθηκε, για κρατήσεις δεν ευσταθεί). Οι πληρωμές του μερίσματος ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ. θα γίνεται κάθε 27 του μήνα, δηλαδή με την πληρωμή του τελευταίου δεκαπενθημέρου.
Επίσης, καμία αύξηση του μερίσματος του διανεμητικού λογαριασμού δεν έχει υπογραφεί, αλλά ούτε και σαφή θέση έχει λάβει η νέα πολιτική ηγεσία.


ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΝΥΧΤΕΡΙΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Σχετικά με την καταβολή των δεδουλευμένων νυχτερινών των μηνών Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου, τόσο η πολιτική όσο και η υπηρεσιακή ηγεσία διαβεβαιώνει για την κανονική τους καταβολή. Ωστόσο η διοίκηση της Ομοσπονδίας έχει ήδη ενημερώσει για την δυστοκία της μη καταβολής των νυχτερινών, εκτός της πολιτικής και υπηρεσιακής ηγεσίας και τα υπόλοιπα κόμματα της Βουλής. Σε κάθε περίπτωση αναμένουμε εντός του τρέχοντος μηνός και την τυπική επίλυση του προβλήματος, ειδάλλως η ομοσπονδία μας θα προχωρήσει σε μαζικές κινητοποιήσεις.


ΥΠΟΥΡΓΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΞΑΙΡΕΣΙΜΩΝ

Σας κοινοποιούμε τις υπουργικές αποφάσεις των εξαιρέσιμων (νυχτερινά, υπερωρίες, κ.α.). Η κατανομή των εξαιρέσιμων αποτελεί κομβικό σημείο διεκδίκησης του συνδικαλιστικού μας φορέα και πρέπει να αποτελέσει πεδίο ενασχόλησης για κάθε πρωτοβάθμια ένωση. Διεκδικήστε σε τοπικό επίπεδο την κάλυψη των υπερωριών και της υπερεργασίας των συναδέλφων και σε περίπτωση άρνησης της διεύθυνσης, άμεσα να προχωρήσετε σε ενημέρωση της υπηρεσιακής ηγεσίας και της Π.Ο.Υ.Ε.Φ.
Για οποιαδήποτε απορία ή απόπειρα εκ της διευθύνσεως / διοικήσεως για μείωση των εξαιρέσιμων ή μη την καταβολή τους στην Φρουρά, να μην διστάσετε να μας ενημερώσετε και να το καταγγείλετε.

Η υπηρεσιακή ηγεσία έχει ζητήσει από τις αρμόδιες διευθύνσεις και τους συνδικαλιστικούς φορείς, να καταθέσουν τις απόψεις τους. Η Ομοσπονδία μας εγκαίρως κατέθεσε προτάσεις για την διαχείριση των εξαιρέσιμων (έγγραφο 30/16-01-09), οι οποίες συνοψίζονται στον διαχωρισμό των κονδυλίων και τον περιορισμό της καταβολής τους σε διοικητικούς υπαλλήλους, κ.α.

Τέλος, το επόμενο χρονικό διάστημα η διοίκηση της Π.Ο.Υ.Ε.Φ. έχει προγραμματίσει μια σειρά επαφών με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης και τις ηγεσίες των κομμάτων που εκπροσωπούνται στην Βουλή, για τα αποτελέσματα των οποίων θα ενημερωθείτε.


ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

-Ο-
ΠΡΟΕΔΡΟΣ


ΚΩΣΤΙΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
-Ο-
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ