close
26 Νοε 2008 249
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ
ΦΡΟΥΡΗΣΗΣ (Π.Ο.Υ.Ε.Φ.)
Κορυδαλλός 26/11/2008
Αρ. Πρωτ.: 407
Γραφεία:
Σολωμού 2 Κορυδαλλός
Τηλέφωνα επικοινωνίας:
2104958388
2104958588
Διεύθυνση Αλληλογραφίας:
Ταχυδρομικό γραφείο 1
Ταχυδρομική θυρίδα 91520
Τ.Κ. 18101 Κορυδαλλός
website: www.poyef.gr
e-mail: [email protected]
ΠΡΟΣ:






  • κ. Γεν. Γραμματέα.
  • κ. Ειδ. Γραμματέα.
  • κ. Γεν. Δ/ντή Σωφρ. Πολιτικής.
  • κα. Γεν. Δ/ντρια Διοικ. Υποστήριξης.
  • κ. Δ/ντή Δ.Υ.Ε.Φ.Κ.Κ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
Πρωτοβάθμιες ενώσεις.


ΘΕΜΑ: Αντικατάσταση και άμεση προμήθεια οχημάτων (τζιπ) για την Υπηρεσία Εξωτερικής Φρούρησης Καταστημάτων Κράτησης (Υ.Ε.Φ.Κ.Κ.).


Κύριε Γενικέ Γραμματέα,

Για την εκτέλεση των μεταγωγών κρατουμένων, των περιπολιών και μια σειρά εργασιών στα καταστήματα κράτησης, χρησιμοποιούνται αποκλειστικά τα οχήματα της Υ.Ε.Φ.Κ.Κ.

Σήμερα τα οχήματα αυτά, ειδικά τα τζιπ, μετά από οκτώ (8) χρόνια 24ωρης λειτουργίας έχουν ήδη διανύσει δεκάδες χιλιάδες χιλιόμετρα και έχουν χρησιμοποιηθεί για εκατοντάδες χιλιάδες εργατοώρες.

Τα λιγοστά διαθέσιμα υπηρεσιακά οχήματα (τζιπ και οχήματα μεταφοράς κρατουμένων) δεν επαρκούν πλέον για να καλύψουν τις ανάγκες τόσο των υπαρχόντων όσο και των νέων καταστημάτων κράτησης. Επιπλέον, ήδη πολλά οχήματα παρουσιάζουν δυσεπίλυτες και πολυέξοδες βλάβες, τα οποία τα καθιστούν ανενεργά και το κυριότερο επισφαλή!!! Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που οχήματα ακινητοποιήθηκαν κατά την διάρκεια μεταγωγής και μάλιστα κάποιες φορές, κατά την διεξαγωγή επείγουσας, ιατρικής φύσεως, μεταγωγής κρατουμένου, θέτοντας σε κίνδυνο τόσο την ζωή του ασθενούς κρατουμένου όσο και την ασφάλεια των υπαλλήλων.

Το πρόβλημα θα γιγαντωθεί μέσα στο έτος 2009, όταν θα λειτουργήσουν και τα τρία νέα καταστήματα (Σέρρες, Δράμα, Χανιά), για τα οποία δεν υπάρχει κανένα διαθέσιμο όχημα, ούτε έχει προβλεφθεί η προμήθεια τους! Σας θυμίζουμε ότι για την λειτουργία του Κ.Κ. Δομοκού και Γρεβενών, διατέθηκαν υπηρεσιακά οχήματα από άλλες υπηρεσίες.

Είναι βέβαιο ότι εάν δεν ληφθεί μέριμνα για την άμεση προμήθεια νέων οχημάτων, σύντομα θα παρατηρηθεί έλλειψη μέσων μεταφοράς εκτέλεσης μεταγωγών και περιπολιών, λόγω ακινησίας των υπηρεσιακών οχημάτων.


ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

-Ο-
ΠΡΟΕΔΡΟΣ


ΚΩΣΤΙΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
-Ο-
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ