close
6 Σεπ 2008 257
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ
ΦΡΟΥΡΗΣΗΣ (Π.Ο.Υ.Ε.Φ.)
Χαλκίδα 05/09/2008
Αρ. Πρωτ.: 277
ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΧΑΙΝΑ 7-9
(Εμπορικό Κέντρο FORUM)
Τ.Κ. 34100 - ΧΑΛΚΙΔΑ
ΤΗΛ: 2221062982
FAX: 2221062985
website: www.poyef.gr
e-mail: [email protected]
ΠΡΟΣ: Πρωτοβάθμιες Ενώσεις Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης


ΘΕΜΑ: Ενημερωτικό σημείωμα, σχετικά με την πορεία της διεκδίκησης του διανεμητικού λογαριασμού.


Κύριε πρόεδρε, κύριοι συνάδελφοι,

Α. Αύξηση του μερίσματος του διανεμητικού λογαριασμού.

Η Ομοσπονδία μας σε συνεργασία με τους άλλους συνδικαλιστικούς χώρους του Υπουργείου Δικαιοσύνης, διεκδικεί την αύξηση του μερίσματος του διανεμητικού λογαριασμού κατά 120 euro μηνιαίως από την 01/05/2008.
Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, μετά από συναντήσεις με τους συνδικαλιστικούς φορείς στα μέσα Μαρτίου, ανακοίνωσε δημόσια (στο συνέδριο μας αλλά και των σωφρονιστικών υπαλλήλων) την υπογραφή της αύξησης του διανεμητικού λογαριασμού (έγγραφο μας 132-18/04/2008).
Η αποδοχή του αιτήματος μας, δεν εφησύχασε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, καθώς είναι γνωστό ότι για να έχει ισχύ η απόφαση της αύξησης θα πρέπει να υπογράψει και ο αρμόδιος υφυπουργός Οικονομικών. Το διάστημα αυτό πραγματοποιήθηκαν αρκετές συναντήσεις με τις πολιτικές ηγεσίες των δυο Υπουργείων, το αποτέλεσμα των οποίων ήταν καθησυχαστικό (επανάληψη της δέσμευσης του κ. Υπουργού). Παρόλα αυτά μετά το πέρας πέντε μηνών από την δέσμευση του κ. Υπουργού, αποφασίστηκε να συναντηθούν οι Ομοσπονδίες και να σχεδιάσουν κοινή δράση.
Πράγματι, την Πέμπτη 28/08/2008, συναντήθηκαν όλες οι ομοσπονδίες του Υπουργείου Δικαιοσύνης στην κεντρική υπηρεσία, στην οποία αποφασίστηκε να κλιμακωθεί η πίεση μας προς τις πολιτικές ηγεσίες των συναρμόδιων υπουργείων (κοινές κινητοποιήσεις, απεργίες, κ.α.). Μετά το πέρας της σύσκεψης, οι εκπρόσωποι των ομοσπονδιών συναντήθηκαν με τον κ. διευθυντή του Υπουργού Δικαιοσύνης, ο οποίος μας γνωστοποίησε ότι μετά από επικοινωνία των κ. Υπουργών Δικαιοσύνης και Οικονομικών αποσαφηνίστηκε, ότι μέχρι τα μέσα του Σεπτεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί η αύξηση του διανεμητικού (120 euro μηνιαίως από 01/05/2008). ¼λοι οι εργασιακοί χώροι συμφώνησαν να συναντηθούν εκ νέου, στα μέσα του τρέχοντος μήνα, ώστε να εξετάσουν την πορεία της διεκδίκησης και σε περίπτωση μη υπογραφής της αύξησης να προγραμματιστούν κοινές κινητοποιήσεις.
Εύλογα, η Ομοσπονδία μας όχι απλά συμμερίζεται την ανησυχία για την αύξηση του μερίσματος του διανεμητικού λογαριασμού, αλλά συμμετέχει και υπερθεματίζει για ενέργειες διεκδίκησης. Μάλιστα το διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας σε συνεδρίαση του στις 05/09/2008, αποφάσισε για την συμμετοχή της ομοσπονδίας σε κοινές κινητοποιήσεις με τις άλλες ομοσπονδίες.

Β. Κατάργηση του διανεμητικού λογαριασμού ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ.

Ανακοινώθηκε από τον κ. Υπουργό Οικονομικών η κατάργηση του συνόλου των διανεμητικών λογαριασμών (πλην πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και σχετικών με την ΕΕ) και η ενσωμάτωση τους στον προϋπολογισμό. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η διαχείριση και τα αποθεματικά τους περιέρχονται στην αποκλειστική δικαιοδοσία του Υπουργού Οικονομικών. Ωστόσο, οι υπάρχουσες υποχρεώσεις των διανεμητικών λογαριασμών, όπως η καταβολή των μερισμάτων στους δικαιούχους, παραμένουν ως έχουν.


ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

-Ο-
ΠΡΟΕΔΡΟΣ


ΚΩΣΤΙΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
-Ο-
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ