close
27 Απρ 2007 244
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ
ΦΡΟΥΡΗΣΗΣ (Π.Ο.Υ.Ε.Φ.)
Χαλκίδα 26/04/2007
Αρ. Πρωτ.: 170
ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΧΑΙΝΑ 7-9
(Εμπορικό Κέντρο FORUM)
Τ.Κ. 34100 - ΧΑΛΚΙΔΑ
ΤΗΛ: 2221062982
FAX: 2221062985
website: www.poyef.gr
e-mail: [email protected]
ΠΡΟΣ: κ. Υπουργό Δικαιοσύνης.


ΘΕΜΑ: Υλικοτεχνική υποδομή Υπηρεσίας Εξωτερικής Φρούρησης Καταστημάτων Κράτησης.


Κύριε Υπουργέ,

Αποτελεί αναμφισβήτητο γεγονός ότι η υλικοτεχνική υποδομή μιας υπηρεσίας, αποτελεί κεφαλαιώδους σημασίας παράγοντα για την εύρυθμη λειτουργία της. Δυστυχώς οι τελευταίες προμήθειες υλικοτεχνικής υποδομής που έγιναν για την Υ.Ε.Φ.Κ.Κ. πραγματοποιήθηκαν το 2004. Αποτέλεσμα αυτής της ολιγωρίας είναι σήμερα οι υπηρεσίες να καλούνται να αντεπεξέλθουν στις αυξημένες υπηρεσιακές ανάγκες με ελλείψεις σε βασικό εξοπλισμό.
Χαρακτηριστικά αναφέρουμε στους Εξωτερικούς Φρουρούς που κλήθηκαν να αναχαιτίσουν τις απόπειρες απόδρασης και τις βίαιες ενέργειες των κρατουμένων στα πρόσφατα επεισόδια, δεν τους έχουν χορηγηθεί βραχείες ράβδοι (γκλόπς), χειροπέδες και φακοί (!) έτσι η Υπηρεσία βασίστηκε αρχικά μόνο στους συναδέλφους που είχαν με δικά τους έξοδα προμηθευτεί τα παραπάνω εφόδια.
Μάλιστα αποτελεί παραδοξότητα ότι παρόλο που οι ελλείψεις δεν αποτελούν «ανακάλυψη» των συνδικαλιστών αλλά πολλάκις και οι υπηρεσίες (Γεν. Διεύθυνση Σωφρονιστικής Πολιτικής, Δ.Υ.Ε.Φ.Κ.Κ.) το έχουν επισημάνει δεν διαφαίνεται προγραμματισμός προμηθειών για το 2007. Τα παραπάνω εξάλλου, τα έχουμε επισημάνει πολλάκις και στο παρελθόν με έγγραφα μας (το πιο πρόσφατο 06/04-01-07).
Η Ομοσπονδία μας, στα πλαίσια της υγιούς συνδικαλιστικής δράσης, την οποία φρονούμε ότι πρεσβεύουμε, επιχείρησε μια καταγραφή των (πλέον) βασικών ελλείψεων, την οποία και ακολούθως σας γνωρίζουμε:
1. Χημικά μέσα. Τα χημικά μέσα που έχουν διατεθεί στις Φρουρές, ως κύρια μέσα αποτροπής, έχουν σχεδόν στο σύνολο τους λήξει.
2. Ιματισμός. Συγκεκριμένα, τα τελευταία τέσσερα χρόνια δεν έχει χρεωθεί ιματισμός, στολές- αρβύλες- μπουφάν, κ.α. Σας θυμίζουμε ότι τόσο η Κ.Υ.Α. (1999) όσο και το Π.Δ. (2006) προβλέπουν χρέωση ιματισμού ανά δύο χρόνια (!) μάλιστα οι νέοι συνάδελφοι, ακόμα, δεν έχουν προμηθευτεί ιματισμό και εξοπλισμό.
3. Ατομικοί φακοί, βραχείες ράβδοι & χειροπέδες. Παρόλο που υπηρεσιακά και θεσμικά προβλέπεται η χρέωση σε κάθε εν ενεργεία υπάλληλο ενός φακού, μίας βραχείας ράβδου και ενός ζευγαριού χειροπεδών, αυτό ουδέποτε έχει πραγματοποιηθεί. Είναι άραγε δυνατόν να δικαιολογηθεί κανείς, γιατί μια Ειδική Υπηρεσία με επτά χρόνια λειτουργίας, να μην έχει χρεώσει σε υπαλλήλους της, χειροπέδες, ράβδους και φακούς;

Κύριε Υπουργέ,

Είναι αντιληπτό ότι το κόστος των παραπάνω, δεν είναι δυσβάσταχτο, ούτε φυσικά αποτελεί τιμή για μια Υπηρεσία να μην μπορεί να προμηθεύσει τα παραπάνω εφόδια στους υπαλλήλους της, ειδικά όταν καλούνται να αντεπεξέλθουν σε καταστάσεις σαν αυτές που βιώσαμε τις προηγούμενες ημέρες.


ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

-Ο-
ΠΡΟΕΔΡΟΣ


ΚΩΣΤΙΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
-Ο-
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΑΓΓΕΛΑΚΟΥΔΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ