close
4 Νοε 2006 250
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ
ΦΡΟΥΡΗΣΗΣ (Π.Ο.Υ.Ε.Φ.)
Χαλκίδα 03/11/2006
Αρ. Πρωτ.: 540
ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΧΑΙΝΑ 7-9
(Εμπορικό Κέντρο FORUM)
Τ.Κ. 34100 - ΧΑΛΚΙΔΑ
ΤΗΛ: 2221062982
FAX: 2221062985
website: www.poyef.gr
e-mail: [email protected]
ΠΡΟΣ: Πρωτοβάθμιες Ενώσεις Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης


ΘΕΜΑ: Ειδικοί θάλαμοι νοσηλευομένων κρατουμένων σε πάσης φύσεως θεραπευτήρια.


Κύριε πρόεδρε, κύριοι συνάδελφοι,

Είναι γνωστό ότι ήδη, από τα τέλη καλοκαιριού, έχει εκπνεύσει η προθεσμία της κατασκευής ειδικών θαλάμων στα νοσοκομεία, που είχε δώσει ο Υπουργός Υγείας. Παρόλα αυτά, κάποια νοσοκομεία δεν έχουν συμμορφωθεί στις εντολές του Υπουργού Υγείας. Η Ομοσπονδία σε πρόσφατη συνεδρίαση του δ.σ. και μετά από σχετική εισήγηση στο συμβούλιο προέδρων, αποφάσισε την κλιμάκωση των αντιδράσεων απέναντι στις διοικήσεις των νοσοκομείων και στην κεντρική διοίκηση του Υπουργείου Υγείας, που δεν συμμορφώθηκε με τις σχετικές εντολές της πολιτικής της ηγεσίας.
Η κλιμάκωση των ενεργειών περιλαμβάνει καταγγελίες στον ημερήσιο και ηλεκτρονικό τύπο, επερωτήσεις στη Βουλή αλλά και κατάθεση αγωγών για παράβαση καθήκοντος στους διοικητές των νοσοκομείων.
Ωστόσο για να προχωρήσουμε σε τέτοιου είδους ενέργειες, πρέπει πρωτίστως να ενημερωθούμε σε ποιά νοσοκομεία δεν έχουν κατασκευαστεί ειδικοί θάλαμοι ή δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις κατασκευής.
Παρακαλούμε, άμεσα, άπαντες να μας ενημερώσετε:
α) σε ποια νοσοκομεία ευθύνης σας, δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις κατασκευής των ειδικών θαλάμων και
β) σε ποια νοσοκομεία ευθύνης σας, δεν υφίσταται καθόλου ειδικός θάλαμος.
Σας θυμίζουμε ότι σύμφωνα με το Π.Δ. 215/06 εαν υφίσταται ειδικός θάλαμος, είναι υποχρεωτική η εισαγωγή του κρατουμένου σε αυτόν, εκτός εαν ο διευθυντής της κλινικής βεβαιώσει εγγράφως ότι για ιατρικούς λόγους δεν δύναται. Σε κάθε περίπτωση μην διστάζετε να ενημερώσετε την υπηρεσία και τον εισαγγελέα, αν για οποιοδήποτε λόγο δεν τηρείται η προαναφερθείσα διαδικασία.


ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

-Ο-
ΠΡΟΕΔΡΟΣ


ΚΩΣΤΙΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
-Ο-
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΑΓΓΕΛΑΚΟΥΔΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ