close
12 Ιουλ 2006 209
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ
ΦΡΟΥΡΗΣΗΣ (Π.Ο.Υ.Ε.Φ.)
Χαλκίδα 11/07/2006
Αρ. Πρωτ.: 399
ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΧΑΙΝΑ 7-9
(Εμπορικό Κέντρο FORUM)
Τ.Κ. 34100 - ΧΑΛΚΙΔΑ
ΤΗΛ: 2221062982
FAX: 2221062985
website: www.poyef.gr
e-mail: [email protected]
ΠΡΟΣ: Πρωτοβάθμιες Ενώσεις Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης


ΘΕΜΑ: Αθώοι ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας.


Κύριε πρόεδρε, κύριοι συνάδελφοι,

Α Θ Ω Ο Υ Σ
Από κάθε κατηγορία έκρινε ομόφωνα το τριμελές πλημμελειοδικείο Χαλκίδας, τον πρόεδρο Κωστίκα Γεώργιο και τον γενικό γραμματέα της Ομοσπονδίας Αγγελακούδη Απόστολο, ύστερα από μήνυση που υπέβαλαν σε βάρος τους οι συνάδελφοι Νιφόρας Σταύρος και Δηλιάγκας Γεώργιος.
Το κατηγορητήριο αφορούσε συκοφαντική δυσφήμηση δια του τύπου. Οι παραπάνω συνάδελφοι θεώρησαν ότι "προσβάλεται η τιμή και υπόληψη τους καθώς φέρονται ως φερέφωνα τρίτων, ότι εξυπηρετούν συμφέροντα τρίτων ξένων προς την Π.Ο.Υ.Ε.Φ. καθώς και τα ατομικά τους συμφέροντα ως εχθροί της ομοσπονδίας, ως δούρειοι τύποι … (αντιγραφή από το κατηγορητήριο)" λόγω του ενημερωτικού σημειώματος (αρ. εγγράφου 007-12/01/2005) που εξέδωσε η Π.Ο.Υ.Ε.Φ. ώστε να ενημερώσει τα μέλη της για την αγωγή κατά του ενιαίου ψηφοδελτίου που έκαναν οι παραπάνω συνάδελφοι. Θυμίζουμε, ότι οι δύο συνάδελφοι, με την ιδιότητα του αντιπροσώπου στις προηγούμενες αρχαιρεσίες, κατέθεσαν παραταξιακό ψηφοδέλτιο (Π.Α.Σ.Π.) το οποίο το συνέδριο και η εφορευτική επιτροπή απέρριψε. Στη συνέχεια, προχώρησαν σε δικαστική διεκδίκηση (ασφαλιστικά μέτρα και αγωγή), με σκοπό να τροποποιηθεί το άρθρο του καταστατικού της ομοσπονδίας που προβλέπει ενιαίο ψηφοδέλτιο. Ωστόσο, το δικαστήριο έκρινε ότι δεν υπάρχει ζήτημα αλλαγής του καταστατικού και η διάταξη περί ενιαίου ψηφοδελτίου παρέμεινε ως έχει. Σήμερα, δυστυχώς, οι εν λόγω συνάδελφοι έχουν παραιτηθεί από την ομοσπονδία και επιχειρούν να συστήσουν πρωτοβάθμια συνδικαλιστική ένωση με την επωνυμία "Πανελλήνια ένωση πτυχιούχων υπαλλήλων εξωτερικής φρούρησης".
Τα αρμόδια πολιτικά και ποινικά δικαστήρια με τρεις συνεχόμενες αποφάσεις τους (ασφαλιστικά μέτρα κατά των αρχαιρεσιών της ομοσπονδίας, ενιαίο ψηφοδέλτιο και συκοφαντική δυσφήμηση), δικαίωσαν απόλυτα την στάση της διοίκησης και των αντιπροσώπων της Π.Ο.Υ.Ε.Φ. που εξέφρασαν το σύνολο των συναδέλφων για το ενιαίο ψηφοδέλτιο.
Ελπίζουμε, ότι τώρα μετά την τρίτη δικαστική δικαίωση της ομοσπονδίας, θα σταματήσει το μπαράζ των ανούσιων δικαστικών διαμαχών και επιτέλους όλοι θα ευθυγραμμιστούν με το κοινό αίσθημα ομοψυχίας και φιλίας που διέπει τις σχέσεις των φυσικών μελών μας.

Κύριε πρόεδρε, κύριοι συνάδελφοι,

Είναι γεγονός, ότι ο πρόεδρος και ο γραμματέας της ομοσπονδίας και φυσικά οι νομικοί μας σύμβουλοι κύριοι Μπουκουβάλας Χ. , Τσώκος Ν. και Πορτοκάλης Ι. έχουν κληθεί πολλές φορές να παραβρεθούν σε δικαστικές αίθουσες αλλά πάντα για την προώθηση συνδικαλιστικών μας αιτημάτων ή για την υπεράσπιση συναδέλφων. Πριν λίγες ημέρες οι συνάδελφοι μηνυτές και αντίδικοι μας, κύριοι Νιφόρας Σταύρος και Δηλιάγκας Γεώργιος, μας έδωσαν την ευκαιρία να προασπίσουμε τις αποφάσεις διοικητικών συμβουλίων και συνεδρίων και ως κατηγορούμενοι. Εμείς, από την μεριά μας δηλώνουμε ευθαρσώς ότι από όποια θέση και αν βρεθούμε ακόμα και αυτή του κατηγορούμενου (!), θα συνεχίσουμε να προασπίζουμε τα συμφέροντα της ομοσπονδίας και των φυσικών μας μελών.


ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

-Ο-
ΠΡΟΕΔΡΟΣ


ΚΩΣΤΙΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
-Ο-
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΑΓΓΕΛΑΚΟΥΔΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ