close
8 Ιουν 2006 215
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ
ΦΡΟΥΡΗΣΗΣ (Π.Ο.Υ.Ε.Φ.)
Χαλκίδα 07/06/2006
Αρ. Πρωτ.:
ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΧΑΙΝΑ 7-9
(Εμπορικό Κέντρο FORUM)
Τ.Κ. 34100 - ΧΑΛΚΙΔΑ
ΤΗΛ: 2221062982
FAX: 2221062985
website: www.poyef.gr
e-mail: [email protected]
ΠΡΟΣ: Πρωτοβάθμιες Ενώσεις Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης


ΘΕΜΑ: Απόδραση με ελικόπτερο κρατουμένων από το Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού.


Κύριε πρόεδρε, κύριοι συνάδελφοι,

Δυο μέρες, μετά το μοναδικό συμβάν που συντάραξε το πανελλήνιο, της απόδρασης με ελικόπτερο κρατουμένων από το Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού, ο ανεύθυνος και άδικος θόρυβος σε βάρος των συναδέλφων, φαίνεται να κοπάζει.
Οι ψύχραιμες φωνές, η επιστημονική προσέγγιση και αντικειμενική εκτίμηση των πραγμάτων που μεσολάβησε, καταδεικνύει ότι οι συνάδελφοι ενήργησαν υπεύθυνα και ψύχραιμα επιδεικνύοντας επαγγελματισμό και σύνεση στην εκτέλεση του καθήκοντος.
Η απόδραση κανενός κρατουμένου δεν ανταλλάσσεται με την ανθρώπινη ζωή ή με άλλες καταστροφικές ενέργειες που θα μπορούσε να είχε επιφέρει η διαφορετική αντίδραση των συναδέλφων. ¸στω και αν δεν ικανοποιήθηκε η αδηφάγα βούληση ορισμένων δημοσιογράφων, που ανεύθυνα εκτοξεύουν απόψεις αντιμετωπίζοντας τα όπλα και τις ανθρώπινες ζωές (και δη αθώων πολιτών) σαν παιχνίδι, τουλάχιστον ικανοποιήθηκε το περί δικαίου αίσθημα και το αίσθημα ευθύνης απέναντι στην ανθρώπινη ζωή.
Με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της Π.Ο.Υ.Ε.Φ. αποφασίστηκε η οικονομική ενίσχυση των συναδέλφων - μελών του σωματείου Κορυδαλλού, που αποσπώνται στο Κατάστημα Κράτησης Αυλώνας με το ποσό των χιλίων (1000) ευρώ, για να καλύψουν τα πρώτα έξοδα μετακίνησης, ως ελάχιστο δείγμα συμπαράστασης γι' αυτούς.
Κανείς από εμάς δεν αισθάνθηκε άσχημα γυρνώντας από κανάλι σε κανάλι και προσπαθώντας να εξηγήσει και να πείσει για το αυτονόητο, το οποίο όμως φαίνεται ότι είναι δύσκολα κατανοητό, πλην όμως δεν θα είμαστε φειδωλοί σε οποιαδήποτε προσπάθεια προκειμένου να προστατευθεί η αλήθεια και να διαφυλαχθεί το κύρος των συναδέλφων και της υπηρεσίας μας.
Υποσχόμαστε σ' όλους τους πολίτες ότι κάνουμε και ότι θα συνεχίσουμε να κάνουμε, καλά τη δουλειά μας, και ότι θα επιδεικνύουμε αποφασιστικότητα, επαγγελματισμό και υπευθυνότητα σε κάθε μας αποστολή.


ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

-Ο-
ΠΡΟΕΔΡΟΣ


ΚΩΣΤΙΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
-Ο-
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΑΓΓΕΛΑΚΟΥΔΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ