close
23 Μαι 2006 228
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ
ΦΡΟΥΡΗΣΗΣ (Π.Ο.Υ.Ε.Φ.)
Χαλκίδα 22/05/2006
Αρ. Πρωτ.: 298
ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΧΑΙΝΑ 7-9
(Εμπορικό Κέντρο FORUM)
Τ.Κ. 34100 - ΧΑΛΚΙΔΑ
ΤΗΛ: 2221062982
FAX: 2221062985
website: www.poyef.gr
e-mail: [email protected]
ΠΡΟΣ: Πρωτοβάθμιες Ενώσεις Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης


ΘΕΜΑ: Αποστολή εξωδίκων στο Υπουργείο Υγείας, στις διοικήσεις των νοσοκομείων και Δ.Υ.Π.Ε., λόγω της έλλειψης ειδικών θαλάμων ασθενών κρατουμένων.


Κύριε πρόεδρε,

Το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας, εγκαίρως έχει θέσει υπόψη της πολιτικής και υπηρεσιακής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, την τραγική και επικίνδυνη έλλειψη ειδικών θαλάμων ασθενών κρατουμένων, σε συνολικά είκοσι επτά (27) νοσοκομεία αρμοδιότητας μας. Μάλιστα, μετά από προσωπική παρέμβαση και ενδιαφέρον του κ. Υπουργού Δικαιοσύνης, κ. Παπαληγούρα Αναστάσιου, ο κ. Υπουργός Υγείας κ. Αβραμόπουλος Δημήτριος, διαβεβαίωνε σε επιστολή ότι έχει ενσκήψει στο πρόβλημα και συντόμως θα επιλυθεί (σχετ. 1).
Η διοίκηση της ομοσπονδίας, κανένα πρόβλημα δεν έχει - αντιθέτως μάλιστα - να εκλάβει ως θετική αυτή την αντιμετώπιση και το ενδιαφέρον της πολιτική και υπηρεσιακής ηγεσίας, αλλά δυστυχώς η παρέλευση δύο μηνών χωρίς κανένα ορατό αποτέλεσμα, μας έχει αποθαρρύνει.
Σκεπτόμενοι, τα παραπάνω, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου αποφάσισαν ομόφωνα την αποστολή εξωδίκων στους είκοσι επτά (27) διευθυντές νοσοκομείων, ως τελική προειδοποίηση πριν την ανάληψη περαιτέρω συνδικαλιστικής και δικαστικής δράσης. Είναι αυτονόητο, ότι η ανωτέρω απόφαση δεν αποτελεί προϊόν στείρας συνδικαλιστικής σκέψης, αλλά αποτελεί μια ακόμα προσπάθεια μας να αναδείξουμε το καίριο και σοβαρότατο πρόβλημα ασφάλειας που αντιμετωπίζουμε από την έλλειψη ειδικών θαλάμων, το οποίο θέτει σε άμεσο κίνδυνο ζωής, τους Εξωτερικούς Φρουρούς, το προσωπικό των νοσοκομείων αλλά και τους ασθενείς!

Κύριε Πρόεδρε,

Σας αποστέλλουμε τα εξώδικα που απευθύνεται στα νοσοκομεία της περιοχής σας, σας παρακαλούμε να τα κοινοποιήσετε με δικαστικό επιμελητή και να μας αποστείλετε α) τη χρηματική απόδειξη (ώστε να σας καταθέσουμε το αντίστοιχο ποσό) και β) αντίγραφο του εξώδικου με την σφραγίδα παράδοσης.
Σας παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειες σας.


ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

-Ο-
ΠΡΟΕΔΡΟΣ


ΚΩΣΤΙΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
-Ο-
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΑΓΓΕΛΑΚΟΥΔΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ