close
5 Οκτ 2005 252
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ
ΦΡΟΥΡΗΣΗΣ (Π.Ο.Υ.Ε.Φ.)
Χαλκίδα 04/10/2005
Αρ. Πρωτ.: 262
ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΧΑΙΝΑ 7-9
(Εμπορικό Κέντρο FORUM)
Τ.Κ. 34100 - ΧΑΛΚΙΔΑ
ΤΗΛ: 2221062982
FAX: 2221062982
Website: www.poyef.gr
ΠΡΟΣ: Πρωτοβάθμιες Ενώσεις Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης


ΘΕΜΑ: Σχετικά με την αγορά ιδιωτικού ατομικού οπλισμού, φύλαξης και οπλοφορίας.


Κύριε πρόεδρε, κύριοι συνάδελφοι

Σας είναι ήδη γνωστές οι διατάξεις του Ν.3388/05 (θέματα εξωτερικών φρουρών και άλλες διατάξεις), σχετικά με την δυνατότητα που δίνεται εφ' εξής στους εξωτερικούς φρουρούς να προμηθεύονται και να οπλοφορούν με ιδιωτικό οπλισμό.
Η δυνατότητα αγοράς οπλισμού, θα ενεργοποιηθεί αμέσως μετά την έκδοση της Κ.Υ.Α. των υπουργείων Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, η οποία θα ρυθμίζει: τους όρους και τις προϋποθέσεις αγοράς όπλου, την διαδικασία, τον τρόπο φύλαξης, τον τρόπο ανάρτησης, την καθιέρωση εκπαιδεύσεων, κ.α.
Το σχέδιο της προαναφερθείσας Κ.Υ.Α. είναι έτοιμο καθώς συντάχτηκε από την διεύθυνση Υ.Ε.Φ.Κ.Κ. και την Π.Ο.Υ.Ε.Φ. τον Ιούλιο (τον ίδιο μήνα το Δ.Σ.της ομοσπονδίας το ενέκρινε) και ήδη έχει αποσταλεί στο Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως, για να το μελετήσει. Η έκδοση της Κ.Υ.Α. αναμένεται να πραγματοποιηθεί σε λίγες εβδομάδες και φυσικά θα κοινοποιηθεί άμεσα στα σωματεία.

Στο μεσοδιάστημα, είναι σκόπιμο να γνωρίζετε, ότι η διοίκηση της ομοσπονδίας έχει προχωρήσει σε μια σειρά ενεργειών ώστε να διευκολύνει την επιλογή οπλισμού, για όσους θα ενδιαφερθούν σε πρώτη φάση.
Χαρακτηριστικά:
1. 'Eχει αποσταλεί επιστολή, σχεδόν στο σύνολο των εταιριών παγκοσμίως (περίπου 60 εταιρίες) που κατασκευάζουν ατομικά όπλα, με την οποία ζητάμε να μας γνωρίσουν ποιοι είναι οι επίσημοι αντιπρόσωποι τους στην Ελλάδα. Η αναλυτική κατάσταση θα σας κοινοποιηθεί με την έκδοση της Κ.Υ.Α.
2. Στο περιοδικό της ομοσπονδίας, που θα κυκλοφορήσει στα τέλη Οκτωβρίου, βρίσκονται πλείστες διαφημίσεις (και προσφορές) εταιριών που δραστηριοποιούνται στον χώρο. Παράλληλα, έχουμε ζητήσει από τις εταιρίες να μας καταθέσουν και μια μελέτη του όπλου που εμπορεύονται.
3. Επιπλέον, ζητήθηκε από τις αντιπροσωπείες όπλων να οργανώσουν βολές σε σκοπευτήρια με την δωρεάν συμμετοχή Εξωτερικών Φρουρών, ώστε οι συνάδελφοι να γνωρίσουν τον οπλισμό και να επιλέξουν ότι τους καλύπτει (τουλάχιστον δύο εταιρίες έχουν δείξει ενδιαφέρον).
4. Τέλος, σας γνωρίζουμε ότι το σύνολο των εμπόρων οπλισμού έχει ή θα επιδείξει έντονο ενδιαφέρον για την αγορά οπλισμού από συναδέλφους, καθώς η αγορά όπλων από το 2000 (πρόσληψη ειδικών συνοριακών φρουρών) δεν είχε ιδιαίτερη κινητικότητα! Σας συμφέρει να οργανώσετε σωματειακά ομαδικές παραγγελίες, ανεξαρτήτως τι όπλο θα επιλέξει έκαστος. Ακόμα και παραγγελίες δύο ή τριών όπλων θα επιφέρει καλύτερες τιμές. Εξετάστε, ακόμα και το ενδεχόμενο συνεργασίας (παραγγελίας) και με άλλα σωματεία.



ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

-Ο-
ΠΡΟΕΔΡΟΣ


ΚΩΣΤΙΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
-Ο-
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΑΓΓΕΛΑΚΟΥΔΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ