close
2 Σεπ 2005 268
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ
ΦΡΟΥΡΗΣΗΣ (Π.Ο.Υ.Ε.Φ.)
Χαλκίδα 01/09/2005
Αρ. Πρωτ.: 0194
ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΧΑΙΝΑ 7-9
(Εμπορικό Κέντρο FORUM)
Τ.Κ. 34100 - ΧΑΛΚΙΔΑ
ΤΗΛ: 2221062982
FAX: 2221062982
Website: www.poyef.gr
ΠΡΟΣ: Πρωτοβάθμιες Ενώσεις Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης


ΘΕΜΑ: Μισθολογική εξίσωση των εξωτερικών φρουρών κλάδου Υ.Ε. με τους κλάδου Δ.Ε. εξωτερικούς φρουρούς.


Κύριε πρόεδρε, κύριοι συνάδελφοι

Η κατάργηση του κλάδου Υ.Ε. εξωτερικών φρουρών και η οικονομική τους εξίσωση με τους συναδέλφους κλάδου Δ.Ε., αποτέλεσε ένα από τα πρώτα θέματα που έθιξε και πραγματεύτηκε η ομοσπονδία μας. Εξ αρχής, όλοι μας διαπιστώσαμε ότι ο κλάδος Υ.Ε. στην πραγματικότητα η μόνη διαφορά που είχε με τον κλάδο Δ.Ε. ήταν στις μισθολογικές αποδοχές, αφού τα καθήκοντα και οι αρμοδιότητες είναι ίδιες για όλους τους εξωτερικούς φρουρούς.
Η μετάταξη όμως των συναδέλφων σε Δ.Ε. κατηγορία προσέκρουε στην διάταξη του Ν. 2721/99 που απαγορεύει τις μετατάξεις. Η ομοσπονδία διεκδίκησε την νομοθετική τροποποίηση του εν λόγω νόμου και η πολιτική ηγεσία αποδέχτηκε την ορθότητα και την αναγκαιότητα του αιτήματος μας. Μάλιστα η εν λόγω διάταξη είχε συμπεριληφθεί στο σχέδιο νόμου "θέματα εξωτερικών φρουρών", το οποίο κατατέθηκε τον περασμένο Μάιο στην βουλή και ψηφίστηκε προσφάτως (31/08/05).
Ωστόσο η νομοπαρασκευαστική επιτροπή της βουλής, απέσυρε την διάταξη και ενημέρωσε το υπουργείο ότι παρόμοια διάταξη είχε ήδη ψηφιστεί από τον περασμένο Αύγουστο (Ν. 3260/04). ¢μεσα η Π.Ο.Υ.Ε.Φ. αντέδρασε και ζήτησε από την υπηρεσιακή και πολιτική ηγεσία να προβεί σε όλες εκείνες τις ενέργειες ώστε να τακτοποιηθεί το ζήτημα το γρηγορότερο δυνατό. Μάλιστα λίγες ημέρες αργότερα ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, κύριος Πανούρης Παναγιώτης, δεσμεύτηκε στο συνέδριο της Π.Ο.Υ.Ε.Φ. (Μάιος 2005) ότι το υπουργείο θα παρέμβει άμεσα ώστε να εφαρμοστούν οι κείμενες διατάξεις στους συναδέλφους κλάδου Υ.Ε. Πράγματι, η διεύθυνση προσωπικού με δύο επιστολές της (τέλη Μαΐου και Ιούλιο), προς το γενικό λογιστήριο του κράτους, ζήτησε την οικονομική εξίσωση των συναδέλφων, επισημαίνοντας ότι στο νομοσχέδιο "θέματα εξωτερικών φρουρών" που (όπως προαναφέραμε) είχε ήδη κατατεθεί στη βουλή, προβλέπεται η οριστική κατάργηση του κλάδου Υ.Ε.
Το γενικό λογιστήριο του κράτους, σε απαντητική του επιστολή (τέλη Αυγούστου) απεδέχθη το παραπάνω αίτημα και πλέον όλοι οι εξωτερικοί φρουροί είναι κλάδου Δ.Ε. θεσμικά και μισθολογικά.
Η ομοσπονδία μας σε συνεργασία με τους νομικούς της συμβούλους ζήτησε από τα Υπουργεία Δικαιοσύνης και Οικονομικών, η οικονομική εξίσωση να ισχύσει από τον περασμένο Αύγουστο 2004, όταν δηλαδή ψηφίστηκε ο νόμος 3260/04. Στην περίπτωση αυτή οι συνάδελφοι που διορίστηκαν σε κλάδο Υ.Ε. θα λάβουν αναδρομικά την μισθολογική αύξηση (από τον Αύγουστο 2004). Αν για οποιοδήποτε λόγο, το παραπάνω αίτημα δεν γίνει αποδεκτό τότε οι συνάδελφοι (τέως κλάδου Υ.Ε.) θα πρέπει να υποβάλλουν ένσταση, την οποία η ομοσπονδία σε συνεργασία με τους νομικούς μας συμβούλους θα συντάξει, ώστε να μην επιβαρυνθούν οικονομικά οι εν λόγω συνάδελφοι.
Φυσικά μόλις το αίτημα μας, για την αναδρομικότητα της απόφασης, απαντηθεί είτε θετικά, είτε αρνητικά θα ενημερωθείτε άμεσα με νεώτερο έγγραφο μας.



ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

-Ο-
ΠΡΟΕΔΡΟΣ


ΚΩΣΤΙΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
-Ο-
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΑΓΓΕΛΑΚΟΥΔΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ