close
19 Ιουν 2005 210
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ
ΦΡΟΥΡΗΣΗΣ (Π.Ο.Υ.Ε.Φ.)
Χαλκίδα 18/06/2005
Αρ. Πρωτ.:
ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΧΑΙΝΑ 7-9
(Εμπορικό Κέντρο FORUM)
Τ.Κ. 34100 - ΧΑΛΚΙΔΑ
ΤΗΛ: 2221062982
FAX: 2221062982
Website: www.poyef.gr
ΠΡΟΣ: Πρωτοβάθμιες Ενώσεις Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης


ΘΕΜΑ: Μετεκπαίδευση - βολές εξωτερικών φρουρών.


Κύριε πρόεδρε, κύριοι συνάδελφοι

Η Διεύθυνση Εξωτερικής Φρούρησης Καταστημάτων Κράτησης και η Διεύθυνση Εκπαιδεύσεως του Υπουργείου Δικαιοσύνης, εξασφάλισαν τα απαραίτητα κονδύλια και σε συνεργασία με την Διεύθυνση Εκπαιδεύσεως του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως, προγραμματίζουν την διενέργεια μετεκπαίδευσης στους εξωτερικούς φρουρούς.
Η μετεκπαίδευση, θα γίνει το διάστημα Ιουλίου έως και Δεκεμβρίου σ' όλες τις υπηρεσίες μας, αρχής γενομένης από τον Κορυδαλλό και την Αυλώνα (εντός Ιουλίου), με την επιμέλεια της Αστυνομικής Διεύθυνσης του νομού σας. Η διάρκεια της εκπαίδευσης θα είναι μία ημέρα και θα περιλαμβάνει οπλοτεχνική και βολές με ατομικό οπλισμό. Προτείνουμε οι πρωτοβάθμιες ενώσεις να έρθουν σε επαφή με τις Αστυνομικές Διευθύνσεις, ώστε να ενημερωθούν σε πιο χρονικό διάστημα προγραμματίζεται να λάβει χώρα η μετεκπαίδευση. Φυσικά αν υπάρξει πρόβλημα, σας παρακαλούμε, να ενημερώσετε άμεσα την Ομοσπονδία.
Η μετεκπαίδευση, που άλλωστε είχε ανακοινωθεί από την διοίκηση της Π.Ο.Υ.Ε.Φ. και από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, κύριο Πανούρη Παναγιώτη, κατά την διάρκεια του συνεδρίου της Θεσσαλονίκης, δεν πρέπει να καθησυχάζει κανέναν από τους αρμόδιους φορείς καθώς η συχνότητα μιας μετεκπαίδευσης ανά δυόμισι (2½) χρόνια σε καμία περίπτωση δεν κρίνεται ικανοποιητική. Θυμίζουμε ότι αίτημα της Π.Ο.Υ.Ε.Φ. είναι η θεωρητική εκπαίδευση να γίνεται ανά έξι μήνες με ευθύνη του Διοικητή της Φρουράς και η πρακτική (βολές) σε ετήσια βάση.
Σας θυμίζουμε ότι στο ίδιο πνεύμα και η Ομοσπονδία μας, με ομόφωνη απόφαση του συνεδρίου, σκοπεύει να προχωρήσει σε συμφωνία με την Σκοπευτική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΣΚ.Ο.Ε.) που θα επιτρέπει στα μέλη μας να χρησιμοποιούν τα σκοπευτήρια και τους εκπαιδευτές της ΣΚ.Ο.Ε. έναντι χαμηλού τιμήματος. Μέρος του τιμήματος, θα εξεταστεί να καλύπτεται από την Π.Ο.Υ.Ε.Φ. από τα χρήματα που αποκομίζει από το ΤΑ.Χ.ΔΙΚ.



ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

-Ο-
ΠΡΟΕΔΡΟΣ


ΚΩΣΤΙΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
-Ο-
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΑΓΓΕΛΑΚΟΥΔΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ