close
6 Σεπ 2004 274
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ
ΦΡΟΥΡΗΣΗΣ (Π.Ο.Υ.Ε.Φ.)
Χαλκίδα 05/09/2004
Αρ. Πρωτ.:
ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΧΑΙΝΑ 7-9
(Εμπορικό Κέντρο FORUM)
Τ.Κ. 34100 - ΧΑΛΚΙΔΑ
ΤΗΛ: 2221062982
FAX: 2221062982
Website: www.poyef.gr
ΠΡΟΣ: Πρωτοβάθμιες Ενώσεις Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης


ΘΕΜΑ: Αποτελέσματα συναντήσεως της διοικήσεως της ομοσπονδίας μας, με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.


Κύριε Πρόεδρε,

Το τελευταίο διάστημα πραγματοποιήθηκαν διαδοχικές συναντήσεις, με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, ενόψει και του νέου οικονομικού έτους, με σκοπό την προώθηση των δίκαιων διεκδικήσεων μας.
Συζητήθηκε όλο το φάσμα των διεκδικήσεων μας και σε πολλά σημεία παρουσιάστηκε ταύτιση απόψεων, συγκεκριμένα:

α) Σχετικά με την εξέλιξη των νομοθετικών ρυθμίσεων της άδειας αγοράς ατομικού ιδιωτικού οπλισμού, ίδρυσης υπηρεσιακών συμβουλίων και κανονισμού λειτουργίας, σας γνωρίζουμε ότι το σχετικό σχέδιο νόμου έχει ήδη καταρτιστεί. Ωστόσο, η πολιτική ηγεσία αναμένει να ψηφιστεί, το σχέδιο νόμου, στα τέλη Σεπτεμβρίου. Επίσης ζητήθηκαν και γραπτές διαβεβαιώσεις, εκ μέρους του Υπουργείου, οι οποίες μας δόθηκαν και σας τις κοινοποιούμε.

β) Συζητήθηκε εκτενώς το ζήτημα της χορήγησης του επιδόματος αρτοτροφοδοσίας σ' όλους τους υπαλλήλους των καταστημάτων κράτησης είτε με την προηγούμενη μορφή του, είτε με αντίστοιχη αύξηση του επιδόματος υπαλλήλων σωφρονιστικών καταστημάτων.

γ) Τέλος, σχετικά με το φλέγον ζήτημα των προσλήψεων, μας διαμηνύθηκε ότι έχει ήδη ζητηθεί η έγκριση κονδυλίων, ώστε να καλυφθεί μέρος των κενών οργανικών θέσεων. Ωστόσο, εξελίξεις για το εν λόγω ζήτημα θα πρέπει να αναμένονται μετά τις αρμόδιες διυπουργικές συναντήσεις καθώς εντάσσεται στο γενικότερο σχεδιασμό των προσλήψεων στο δημόσιο τομέα.


ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

-Ο-
ΠΡΟΕΔΡΟΣ


ΚΩΣΤΙΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
-Ο-
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΑΓΓΕΛΑΚΟΥΔΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ