close
9 Σεπ 2003 207
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ
ΦΡΟΥΡΗΣΗΣ (Π.Ο.Υ.Ε.Φ.)
Χαλκίδα 08/09/2003
Αρ. Πρωτ.: 234
ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΧΑΙΝΑ 7-9
(Εμπορικό Κέντρο FORUM)
Τ.Κ. 34100 - ΧΑΛΚΙΔΑ
ΤΗΛ: 2221062982
FAX: 2221062982
Website: www.poyef.gr
ΠΡΟΣ: κ. Υπουργό Δικαιοσύνης


ΘΕΜΑ: Δικαίωμα αγοράς ατομικού οπλισμού, νόμιμης κατοχής, και χρήσης αυτού.


ΣΧΕΤΙΚΟ «Α»: Πίνακας χρονολογίας οπλισμού Υ.Ε.Φ.Κ.Κ.
ΣΧΕΤΙΚΟ «Β»: Ν.2168/93,άρθρο 10, παρ.2

Κύριε Υπουργέ,

Σας είναι ήδη γνωστό, ότι δυνάμει του άρθρου 50, Ν.2721/99 (ΦΕΚ112/03-06-99) στο προσωπικό της Εξωτερικής Φρουράς δίνεται ευρεία δυνατότητα χρήσης του οπλισμού που φέρει.
'Oπως επίσης σας είναι γνωστό, η όλως ιδιάζουσα φύση του επαγγέλματος μας, μας έχει πολλές φορές αναγκάσει να χρησιμοποιήσουμε συχνά τον οπλισμό μας (κυρίως αποτρεπτικά π.χ. σε απόπειρες απόδρασης) για την ορθή εκτέλεση της υπηρεσίας μας, σύμφωνα με την νομοθεσία, για τις όποιες περιπτώσεις αυτή ορίζει, αλλά και για την αυτοπροστασία μας.
'Iσως όμως δεν σας είναι γνωστό ότι ο ατομικός οπλισμός (περίστροφα των 38' και 32') που μας έχει παραχωρηθεί (!) από την ΕΛ.ΑΣ. , για την προστασία τις ίδιας μας της ζωής και της ευταξίας εντός και εκτός των Καταστημάτων Κράτησης, χρονολογούνται μεταξύ των ετών 1911, 1914 και 1935 (σχετικός πίνακας "Α") !!!
Είναι περιττό να επισημανθεί, ότι οποιαδήποτε χρήση της μουσειακής μόνο αξίας του αυτού οπλισμού ''εξασφαλίζει'' μόνο ανησυχία και φόβο σε περίπτωση χρήσης του.
Επίσης, σας επισημαίνουμε ότι οι Εξωτερικοί Φρουροί, δεν έχουν εκπαιδευτεί ποτέ στην χρήση των παραπάνω όπλων, ούτε έχουν πραγματοποιήσει ποτέ εκπαιδευτικές βολές.
Ακόμα, επειδή η ΕΛ.ΑΣ. έχει αποσύρει τους παραπάνω τύπους όπλων, δεν μπορεί να μας διαθέσει και τα ανάλογα πυρομαχικά, με αποτέλεσμα σχεδόν το σύνολο (το 85%) των διαθέσιμων πυρομαχικών που διαθέτει η Υπηρεσία μας να είναι ή ληγμένο ή αναγομωμένο (τα αναγομωμένα πυρομαχικά πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο για εκπαίδευση και ποτέ επιχειρησιακά).
Δεν είναι τυχαίο, ότι τις όχι λίγες φορές που έχει χρειαστεί συνάδελφος να χρησιμοποιήσει όπλο, το έχει πράξει με τον ομαδικό οπλισμό (υποπολυβόλο) και ποτέ με τον ατομικό οπλισμό του, ο οποίος επιμελώς φυλάσσετε στις επίσης μουσειακής αξίας θήκες του.
Βάσει των ανωτέρω και όσων ακόμα πρόθυμα μπορούμε προφορικά να σας αναπτύξουμε, προστατεύοντας το κύρος του Υπουργείου και του θεσμού από περαιτέρω γραπτή αναφορά, επανερχόμαστε για πολλοστή δυστυχώς φορά στο αυτονόητο και σύννομο (παρ.2,αρθρ.10, Ν.2168/93) αίτημα μας για έκδοση σχετικής διοικητικής πράξης (Κ.Υ.Α. Υπουργού Δικαιοσύνης και Υπουργού Δημοσίας Τάξεως), περί δυνατότητας αγοράς, νόμιμης κατοχής, και χρήσης ατομικού οπλισμού.

Κύριε Υπουργέ,

Είναι θέμα ζωής, προσωπικής προστασίας, κοινωνικής ασφάλειας και δυνατότητας ορθής εκτέλεσης υπηρεσιακού καθήκοντος.

Οι άμεσες ενέργειες σας κρίνονται εκ των ου' άνευ.



ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

-Ο-
ΠΡΟΕΔΡΟΣ


ΚΩΣΤΙΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
-Ο-
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΑΓΓΕΛΑΚΟΥΔΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ