close
9 Σεπ 2003 212
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ
ΦΡΟΥΡΗΣΗΣ (Π.Ο.Υ.Ε.Φ.)
Χαλκίδα 08/09/2003
Αρ. Πρωτ.: 233
ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΧΑΙΝΑ 7-9
(Εμπορικό Κέντρο FORUM)
Τ.Κ. 34100 - ΧΑΛΚΙΔΑ
ΤΗΛ: 2221062982
FAX: 2221062982
Website: www.poyef.gr
ΠΡΟΣ: Πρωτοβάθμιες Ενώσεις Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης


ΘΕΜΑ: Εγγραφή της Ομοσπονδίας μας στην Α.Δ.Ε.Δ.Υ.


Αγαπητοί συνάδελφοι,

Την Πέμπτη 28/08/03, έλαβε χώρα στην Αθήνα συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
Το πρώτο θέμα της ημερησίας διάταξης, ήταν αυτό της εγγραφής της Ομοσπονδίας μας στον Τριτοβάθμιο Συνδικαλιστικό Φορέα, ύστερα από σχετική αίτηση μας που νομότυπα είχε κατατεθεί.
Η συντριπτική πλειοψηφία των συνέδρων που αναφέρθηκε στο ζήτημα εξήρε την συνδικαλιστική δράση και παρουσία της Ομοσπονδίας μας και σε γενικές γραμμές τέθηκε υπέρ της συμμετοχής μας στην τριτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση. Πλην όμως η απόφαση περί εγγραφής μας δεν ελήφθη τελικά στο συνέδριο αυτό και μετατέθηκε για το προσεχές συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η μικρή αυτή χρονική μετατόπιση εγγραφής της Ομοσπονδίας μας στην Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ,αφού πληροί όλες τις, από τον νόμο και τις καταστατικές διατάξεις, νόμιμες προϋποθέσεις, αφορά μόνο σε διευθέτηση τεχνικών ζητημάτων και ωρίμανσης των συνδικαλιστικών απαιτήσεων μας.
Κάποιες θλιβερές, νομικά ανυπόστατες και προσωπικά κακεντρεχείς αναφορές, κατά του αιτήματος εγγραφής μας, ήταν χαρακτηριστικά μεμονωμένες και δεν υπάκουαν σε καμία πολιτική, συνδικαλιστική ή άλλη λογική αλλά μόνο ως θλιβερά λεκτικά απολιθώματα παρελθόντων καταστάσεων, μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε. Πιστεύουμε ότι καμία ουσιαστική επίδραση δεν θα ασκήσουν στους συνέδρους, στην προσεχή συνέλευση, οπότε θα κριθεί οριστικά το ζήτημα εγγραφής μας.
Θυμίζοντας προς κάθε κατεύθυνση ότι ο νόμος παρέχει και άλλες δικλίδες, για την εξασφάλιση θεσμικά κατοχυρωμένου δικαιώματος, ελπίζουμε και ευχόμαστε ότι δεν θα τις ασκήσουμε, προκειμένου, να πετύχουμε τα αυτονόητα, δηλώνοντας πάντως έτοιμοι να προσφύγουμε στην Δικαιοσύνη προς τούτο.
Ο υγιές και αποτελεσματικός συνδικαλισμός εξάλλου μέσα από δύσκολες καταστάσεις κατοχυρώνετε και καθιερώνετε στις συνειδήσεις των εργαζομένων που εκπροσωπεί.
Δηλώνουμε πάντοτε έτοιμοι να αποδείξουμε την εμπιστοσύνη που μας εξασφαλίζουν οι συνάδελφοι.


ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

-Ο-
ΠΡΟΕΔΡΟΣ


ΚΩΣΤΙΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
-Ο-
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΑΓΓΕΛΑΚΟΥΔΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ