close
8 Μαι 2003 248
. Δ. Ε. Δ. Υ. Αθήνα 07/05/2003
Αρ. Πρωτ.: 323

ΠΡΟΣ: τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Φίλιππο Πετσάλνικο


ΘΕΜΑ: Υπόμνημα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Φ. Πετσάλνικο, σχετικά με το δικαίωμα στην απεργία των Υπαλλήλων Ε.Φ.Κ.Κ..


Κύριε Υπουργέ,

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στα πλαίσια της σύστασης του κανονισμού λειτουργίας και οργάνωσης της νέας υπηρεσίας του Υπουργείου σας με την επωνυμία «Εξωτερική Φρούρηση Καταστημάτων Κράτησης» παρεμβαίνει προκειμένου να επισημάνει την ανάγκη της δυνατότητας συνδικαλιστικής έκφρασης των εργαζομένων στη συγκεκριμένη υπηρεσία.

Κύριε Υπουργέ,

Επισημαίνουμε το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία αυτή είναι μόνιμοι Δημόσιοι Υπάλληλοι και διέπονται από το δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα.
Αμείβονται σύμφωνα με το Νόμο 2470/97 και είναι ασφαλισμένοι σύμφωνα με τους Νόμους 2084/92 και 3029/2002 αντίστοιχα. Οι εν λόγω Νόμοι είναι σι ίδιοι που διέπουν τις αμοιβές και την ασφάλεια των Δημοσίων Υπαλλήλων.
Επομένως οποιαδήποτε απόφασή σας να τεθούν φραγμοί, για να παρεμποδίσουν την άσκηση του απεργιακού τους δικαιώματος, θα χαρακτηριστεί από την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ως απαγόρευση συνταγματικά κατοχυρωμένου εργασιακού δικαιώματος, γιατί τέτοιο είναι το δικαίωμα της απεργίας.

Κύριε Υπουργέ,

Πέραν αυτών που αναφέρθηκαν. το παραπάνω δικαίωμα έχει κατακτηθεί και κατοχυρωθεί με αγώνες των εργαζομένων εδώ και πολλά έτη.
Επίσης σας ενημερώνουμε ότι, εάν τελικά αποφασίσετε την απαγόρευση του δικαιώματος της απεργίας στους εργαζομένους της υπηρεσίας αυτής, η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. θα αντιδράσει δυναμικά και θα στηρίξει την «Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης (Π.Ο.Υ.Ε.Φ.)», η οποία είναι και μέλος της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., στις αντιδράσεις που με πρωτοβουλία της θα πάρει.


Για την Εκτελεστική Επιτροπή
της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

-Ο-
ΠΡΟΕΔΡΟΣ


ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΣ
-Ο-
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΗΛΙΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ