close
4 Οκτ 2011 198
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ
ΦΡΟΥΡΗΣΗΣ (Π.Ο.Υ.Ε.Φ.)
Κορυδαλλός 3/10/2011
Αρ. Πρωτ.: 892

Γραφεία:
Σολωμού 2 Κορυδαλλός
Τηλέφωνα επικοινωνίας:
2104958388
2104958588
Διεύθυνση Αλληλογραφίας:
Ταχυδρομικό γραφείο 1
Ταχυδρομική θυρίδα 91520
Τ.Κ. 18101 Κορυδαλλός
website: www.poyef.gr

e-mail: [email protected]

ΠΡΟΣ:

- Μ.Μ.Ε.

Υπεύθυνο Δικαστικού & Αστυνομικού ρεπορτάζ

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

 

           Οι εξωτερικοί φρουροί των κ. κράτησης όλης της χώρας με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της ΠΟΥΕΦ ,αποφάσισαν την προκήρυξη 48ωρης απεργίας στις 4/10/2011 και την συμμέτοχη στην πανελλήνια απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 5/10/2011 και τον αποκλεισμό της πύλης των φυλάκων κορυδαλλού από τις 07:00 π.μ έως τις 10:00 π.μ .

 

              Αντιστεκόμαστε στην απόφαση της περικοπής των προϋπολογισμών που καταδικάζει εργαζόμενους και κρατουμένους σε ραγδαία υποβάθμιση, αν όχι ολοκληρωτική διάλυση της ποιότητας συνθηκών κράτησης.

 

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ :

 

  • Λόγω απαγόρευσης των προσλήψεων στο δημόσιο τομέα, παραμένουν κενά στην Υπηρεσία της τάξης του 60%. Παράλληλα εντός του 2010 λειτούργησε το κατάστημα κράτησης Σερρών απογυμνώνοντας από προσωπικό άλλες υπηρεσίες (λόγω μεταθέσεων). Μόνο στη φυλακή Κορυδαλλού οφείλονται περίπου 13.000 ημέρες δεδουλευμένης εργασίας σε 210 υπαλλήλους.
  • Η εργασία στο χώρο των φυλακών είναι η κατά γενική ομολογία η χειρότερη όλων στο δημόσιο καθώς τόσο η επικινδυνότητα όσο και συνθήκες εργασίες δημιουργούν μείγμα επικίνδυνο. Απόδειξη σε αυτό : ούτε μια αίτηση μετάταξης προς την υπηρεσία μας και παρόλα αυτά έχουμε υποστεί μείωση του μισθού μας άνω του 40%, όταν την ίδια στιγμή είμαστε υποχρεωμένοι λόγω πλήρους αδυναμίας της Πολιτείας, να πληρώνουμε την αγορά του οπλισμού μας, της εκπαίδευσης μας, των στολών μας, των αλεξίσφαιρων γιλέκων και των ασυρμάτων .
  • Δεν έχουμε πληρωθεί την νυχτερινή εργασία που παρείχαμε εντός του 2011 ενώ μας οφείλονται ακόμα ο Νοέμβριος & ο Δεκέμβριος του 2008 και ο Δεκέμβριος του 2009.

 

  • Λόγω μείωσης του κονδυλίου νυχτερινής και εξαιρέσιμης εργασίας, ΔΕΝ τηρούνται πλέον τα σχέδια ασφαλείας φρούρησης των Φυλακών κατά τις νυχτερινές βάρδιες και τις αργίες.

 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ :

 

  • Εξαίρεση της υπηρεσίας μας από τον περιορισμό του 1 προς 10 και άμεσες προσλήψεις εξωτερικών φρουρών για κάλυψη των μισών και πλέον οργανικών θέσεων που παραμένουν κενές.
  • Διαφύλαξη ανθρωπίνων συνθηκών εργασίας.
  • Άμεση καταβολή δεδουλευμένων αποδοχών (Νυχτερινά, εξαιρέσιμα).
  • Μη περεταίρω μείωση μισθού και αποδοχών.
  • Μισθολογική αναγνώριση της ιδιαιτερότητας των υπηρεσιών που παρέχουμε.
  • Παροχή υπηρεσιακού εξοπλισμού.

 

Στην χειρότερη περίοδο της νεώτερης ιστορίας για τα εργασιακά δικαιώματα και τις ασφαλιστικές διεκδικήσεις απαντάμε με το μόνο όπλο μας: την αφοσίωση στην εργασία μας και την εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου.

Για την ιδιαιτερότητα της εργασίας μας δεν ζητούμε τίποτα περισσότερο από τα ελάχιστα ισχύοντα στην Ευρωπαϊκή οικογένεια.

Απεργούμε διότι αγαπούμε την δουλεία μας και διότι έχουμε απολυτή επίγνωση της προσφοράς μας στον ιδιαίτερο χώρο τον φυλάκων.

Μερικά αγαθά όπως αυτό της ασφάλειας και της ζωής του ανθρώπου, που αποτελεί το εργασιακό μας αντικείμενο, είναι αδιαπραγμάτευτα.

Είμαστε υποχρεωμένοι να τα διαφυλάξουμε προς χάριν του κοινωνικού συνόλου, της προσωπικής μας ασφάλειας και της διαβίωσης των οικογενειών μας, αφού η Πολιτεία μας προδίδει μέρα με τη μέρα.

            Όπλο μας είναι η εργασία μας και αυτή και μόνο προβάλλουμε στις διεκδικείς μας.

               Ό αγώνας για αξιοπρέπεια θα βγάλει εμάς νικητές.

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
-Ο-
ΠΡΟΕΔΡΟΣ


ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ

-Ο-
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ