close
24 Σεπ 2011 160
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ
ΦΡΟΥΡΗΣΗΣ (Π.Ο.Υ.Ε.Φ.)
Κορυδαλλός 23/09/2011
Αρ. Πρωτ.: 871

Γραφεία:
Σολωμού 2 Κορυδαλλός
Τηλέφωνα επικοινωνίας:
2104958388
2104958588
Διεύθυνση Αλληλογραφίας:
Ταχυδρομικό γραφείο 1
Ταχυδρομική θυρίδα 91520
Τ.Κ. 18101 Κορυδαλλός
website: www.poyef.gr

e-mail: [email protected]

ΠΡΟΣ: Πρωτοβάθμιες Ενώσεις.
ΘΕΜΑ: Ενημέρωση φυσικών μελών Ομοσπονδίας.

Κύριε πρόεδρε, συνάδελφοι,

Είναι γεγονός ότι στην σημερινή εποχή η ταχύτητα της ενημέρωσης και της πληροφορίας, είναι δύσκολο να ακολουθηθεί με την συμβατικότητα της αποστολής αλληλογραφίας από μια συνδικαλιστική οργάνωση. Ιδιαίτερα όταν αυτή η διαδρομή της ενημέρωσης προϋποθέτει ότι οι πρωτοβάθμιες ενώσεις θα εκπληρώνουν στο ακέραιο την υποχρέωση τους για ενημέρωση των μελών τους για τα πεπραγμένα της Ομοσπονδίας. 'Eχει δυστυχώς διαπιστωθεί ότι υπάρχουν ενώσεις που όχι απλά δεν ενημερώνουν τα μέλη τους, αλλά ούτε καν τις ανακοινώσεις της Ομοσπονδίας δεν αναρτούν.
Ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, όπου μια σειρά μέτρων έχουν γονατίσει τους δημοσίους υπαλλήλους, ένα επιπρόσθετο μέτρο πίεσης από την πολιτική εξουσία αλλά και από ανεύθυνους προπαγανδιστές είναι η διασπορά ψευδών ειδήσεων και πληροφοριών. Χαρακτηριστικά παραδείγματα ήταν οι «φήμες», για την αύξηση του ωραρίου μας στις 48 ώρες (!), για συντάξεις στα 65 έτη και 40 χρόνια εργασίας (!), ενώ προσφάτως ακούστηκε ακόμα και ότι οι συνάδελφοι μας εντάσσονται στο καθεστώς της εφεδρείας (!), όταν αυτό είναι γνωστό ότι σύμφωνα με την εγκύκλιο και το Προεδρικό διάταγμα περιλαμβάνει μόνο υπαλλήλους Οργανισμών και ΔΕΚΟ και μόνο υπαλλήλους με εργασιακή σχέση αορίστου ή ορισμένου χρόνου εργασίας.
Αναζητώντας έναν πληρέστερο σύστημα ενημέρωσης των φυσικών μελών της Ομοσπονδίας, το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε μια σειρά από ενέργειες.
- Εξετάζοντας την επιλογή της ενημέρωσης μέσω των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης (facebook, twitter, κ.α.) διαπιστώθηκε η αδυναμία των μελών της διοίκησης της Ομοσπονδίας να είναι παρόντες σε όλες τις υπάρχουσες ομάδες και σε αυτών που μελλοντικά θα δημιουργηθούν. Επίσης η πανσπερμία ομάδων δεν ενισχύει την αμεσότητα της ενημέρωσης, ούτε η διαχείριση τους εγγυάται την απροσπέλαστη επικοινωνία. Αποφασίστηκε λοιπόν η δημιουργία καινούργιας ιστοσελίδας, η οποία θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων forum επικοινωνίας. Μέλη στο forum διασφαλίζεται ότι θα είναι μόνο συνάδελφοι (μέλη της Ομοσπονδίας με τα πραγματικά τους στοιχεία), ώστε να επικοινωνούμε σε ένα ασφαλές περιβάλλον. Το νέο site θα είναι έτοιμο στις επόμενες επτά με δέκα ημέρες.
- Τα έγγραφα της Ομοσπονδίας εκτός της αλληλογραφίας με τις πρωτοβάθμιες ενώσεις, θα αποστέλλονται και με email σε όλα τα φυσικά μέλη που θα μας κοινοποιήσουν το email τους.
- Νέα και πληροφορίες για την Ομοσπονδία και την Υπηρεσία μας στο εξής θα κοινοποιούνται στα μέλη και με sms στα κινητά τους.
- Το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας με τον νομικό σύμβουλο της κ. Χαρίλαο Μπουκουβάλα θα επισκεφθεί τις ενώσεις ώστε τα μέλη να ενημερωθούν τόσο για τα συνδικαλιστικά ζητήματα, όσο και για τις νομικές ενέργειες της Ομοσπονδίας (ασφαλιστικό, αγωγές, κ.α.)
- Θυμίζουμε ότι τα γραφεία της Ομοσπονδίας είναι ανοιχτά από Δευτέρα έως Παρασκευή (10:00 πμ - 13:00 πμ) για άμεση τηλεφωνική επικοινωνία με κάθε μέλος που επιθυμεί να ενημερωθεί.
Παρακαλούνται οι πρωτοβάθμιες ενώσεις να αποστείλουν καταστάσεις με τα κινητά τηλέφωνα και τα email των συναδέρφων, ώστε να τύχουν εφαρμογής τα παραπάνω. Επίσης σε επικοινωνία με τον γραμματέα της Ομοσπονδίας να οριστούν οι ημερομηνίες των επισκέψεων στα σωματεία τους.
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

-Ο-
ΠΡΟΕΔΡΟΣ


ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ

-Ο-
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ