close
24 Σεπ 2011 46
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ
ΦΡΟΥΡΗΣΗΣ (Π.Ο.Υ.Ε.Φ.)
Κορυδαλλός 23/09/2011
Αρ. Πρωτ.: 869

Γραφεία:
Σολωμού 2 Κορυδαλλός
Τηλέφωνα επικοινωνίας:
2104958388
2104958588
Διεύθυνση Αλληλογραφίας:
Ταχυδρομικό γραφείο 1
Ταχυδρομική θυρίδα 91520
Τ.Κ. 18101 Κορυδαλλός
website: www.poyef.gr

e-mail: ds@poyef.gr

ΠΡΟΣ: Πρωτοβάθμιες Ενώσεις.
ΘΕΜΑ: Μισθολόγιο δημοσίων υπαλλήλων και έναρξη κινητοποιήσεων.

Κύριε πρόεδρε, συνάδελφοι,

Η διοίκηση της Ομοσπονδίας τις τελευταίες ημέρες συναντήθηκε με τις πολιτικές ηγεσίες του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Οικονομικών και Εσωτερικών συζητώντας μαζί τους το ζήτημα του ενιαίου μισθολογίου.
Οι θέσεις της Ομοσπονδίας έχουν διατυπωθεί και εγγράφως σε σχετικό υπόμνημα που έχει αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα μας, στο οποίο εξηγείται και τεκμηριώνεται απόλυτα η ανάγκη καθιέρωσης ειδικού μισθολογίου ή ειδικού επιδόματος για τους εργαζομένους στα καταστήματα κράτησης.
Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα των συναντήσεων είναι ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης στηρίζει το σχετικό αίτημα και έχει ήδη διαμεσολαβήσει στο Υπουργείο Οικονομικών. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών και του Υπουργείου Εσωτερικών δεν έχει δεσμευτεί για τίποτα άλλο πάρα μόνο για την εξέταση του αιτήματος και την αόριστη υπόσχεση ότι σε σχέση με τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους ίδιων τυπικών προσόντων θα έχουμε ευνοϊκή αντιμετώπιση. Πιθανολογείται ότι αυτό σημαίνει ότι θα τύχουμε τις καταβολής των επιδομάτων ευθύνης (;) και παραγωγικότητας (;), χωρίς όμως κανείς να αποσαφηνίζει τι επιδόματα είναι αυτά, τι ποσό περιλαμβάνουν και με ποιες προϋποθέσεις θα καταβάλλονται.
Επιπλέον σε συσκέψεις με την ΑΔΕΔΥ μας έγινε γνωστό ότι ακόμα δεν υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο νόμου για το μισθολόγιο, απλά έχει αποφασιστεί ότι θα περικοπεί η συνολική μισθοδοσία του δημοσίου χωρίς όμως να έχει αποσαφηνιστεί ποια θα είναι η κατανομή του υπολοίπου ποσού. Επίσης ζήτησε από τις Ομοσπονδίες να ενισχύσουν τις κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ και να έχουν ως αφετηρία την 05 Οκτωβρίου όπου έχει προγραμματιστεί η μεγάλη πανεθνική απεργία και συγκέντρωση.
Με βάση τα παραπάνω το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας αποφάσισε τα ακόλουθα:

Απεργίες

1. Προκηρύσσει 24ωρη απεργία την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011
2. Προκηρύσσει 24ωρη απεργία την Τρίτη 04 Οκτωβρίου 2011
3. Συμμετέχει στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 05 Οκτωβρίου 2011

Οργάνωση κινητοποιήσεων

1. Στις παραμονές των απεργιακών κινητοποιήσεων τα πρωτοβάθμια σωματεία θα λάβουν δελτία τύπου τα οποία θα πρέπει να αποστείλουν σε όλα τα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ώστε οι τοπικές κοινωνίες να ενημερωθούν για το δίκαιο των αιτημάτων μας.
2. Επίσης στις παραμονές των κινητοποιήσεων οι ενώσεις θα παραλάβουν αριθμό αφισών ώστε να αφισοκολληθούν πέριξ και εντός των καταστημάτων κράτησης.
3. Την Τετάρτη 05 Οκτωβρίου 2011 θα αποκλειστεί το κατάστημα κράτησης του Κορυδαλλού από συγκεντρωμένους συναδέλφους από όλα τα καταστήματα κράτησης της Χώρας. Στο χώρο της συγκέντρωσης θα συγκεντρωθούν Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ενώ θα μοιραστεί έντυπο υλικό και φυσικά θα διαθέτουμε τα σχετικά πανό και πλακάτ. Στην συνέχεια με λεωφορεία θα μεταβούμε οργανωμένα και συγκροτημένα στην πορεία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Λεπτομέρειες οργάνωσης συγκέντρωσης διαμαρτυρίας

- Τα σωματεία να ενημερώσουν άμεσα για τον ακριβή αριθμό των συμμετεχόντων ώστε να οργανώσουμε την διαδρομή των λεωφορείων.
- Οι παραβρισκόμενοι θα είναι με πολιτική αμφίεση.
- Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κ.κ. Κορυδαλλού αποτελεί «πρόβα» και για άλλες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και Οικονομικών αλλά πρώτα πρέπει να διαπιστωθεί η μαζική συμμετοχή των συναδέρφων. Συνεπώς είναι ιδιαίτερα σημαντικό να συμμετέχουν μαζικά οι συνάδελφοι. Σε περίπτωση προβοκάτσιας, όπως αυξημένων βαρδιών, κ.α. καλούνται οι συνδικαλιστές των τοπικών Σωματείων, όπως και κάθε συνάδελφος μεμονωμένα, να επικοινωνήσουν άμεσα με την Ομοσπονδία. Είναι σημαντική η παρουσία όλων !!! Στις επόμενες ημέρες, μετά την οριστικοποίηση των συμμετεχόντων, θα σας κοινοποιηθεί το ακριβές πρόγραμμα των διαδρομών των λεωφορείων και της κινητοποίησης.
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

-Ο-
ΠΡΟΕΔΡΟΣ


ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ

-Ο-
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

10%text-indent: 25px;