close
2ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ
ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΦΡΟΥΡΗΣΗΣ
Π.Ο.Υ.Ε.Φ.

- ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ -
- ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ 2004 -

α/α ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
1 ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ. ΑΠΟ ΤΙΣ 2900 ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ (Ν. 3038/02) ΜΟΛΙΣ ΟΙ 1244 ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΩΜΕΝΕΣ. ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΚΑΛΥΨΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΛΙΣ 40%.
2 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Υ.Ε.Φ.Κ.Κ. Η ΑΝΑΓΚΗ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑΝΘΕΙ ΤΟΣΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΤΩΝ ΕΞ. ΦΡΟΥΡΩΝ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ. ΟΙ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2003 ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ «ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΝΕΩΝ» ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ.
3 ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΦΡΟΥΡΩΝ. ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΕΞ. ΦΡΟΥΡΩΝ ΩΣ ΑΙΡΕΤΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΤΟΥΣ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΚΑΙ ΚΕΚΤΗΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ. ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ Η ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΙ ΦΡΟΥΡΟΙ ΑΠΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ, ΟΠΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ.
4 ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΓΟΡΑΣ & ΚΑΤΟΧΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΑΤΟΜΙΚΟΥ ΟΠΛΙΣΜΟΥ. ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΦΟΥ ΝΟΜΙΜΑ ΟΠΛΟΦΟΡΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΑΡΧΟΝ ΑΠΑΡΧΑΙΩΜΕΝΟ ΟΠΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ Σ’ ΑΛΛΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ., ΤΕΛΩΝΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ, ΛΙΜΕΝΙΚΟ, Κ.Α. ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΓΟΡΑΣ ΑΤΟΜΙΚΟΥ ΟΠΛΙΣΜΟΥ ΘΑ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ, ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΜΠΟΔΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΓΟΡΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΩΝ ΟΠΛΩΝ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΟΣΟ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ.
5 ΑΥΞΗΣΗ ΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΔΙΑΝΕΜΗΤΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ. ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ (Ν. ΠΑΡΟΧΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΕ ΠΟΛΙΤΕΣ ΧΑΜΗΛΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΑΡΘΡΟ 17), ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΔΙΑΝΕΜΗΤΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΑ. ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΥΛΟΓΟ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΚΟΙΝΟ ΣΤΟΧΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΤΟΥ ΥΠ. ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, Η ΑΝΑΛΟΓΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ.
6 ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΩΝ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΤΩΝ ΕΞΑΙΡΕΣΙΜΩΝ (ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ, ΠΕΡΑ ΤΟΥ ΠΕΝΘΗΜΕΡΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΝΥΧΤΕΡΙΝΑ, Κ.Α.). ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ «ΧΡΟΝΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΞΩΤ. ΦΡΟΥΡΩΝ» ΔΙΕΥΘΕΤΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΚΑΘΙΕΡΩΘΗΚΕ ,ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ, Η ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΘΕΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΦΡΟΥΡΩΝ. Η ΜΗ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΗ ΟΜΩΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΩΝ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ Υ.Ε.Φ.Κ.Κ. ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΡΟΧΟΠΕΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ Κ.Υ.Α.
7 ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΑ ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ. ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΤΩΝ Β.Α.Ε. ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΛΟΓΩ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΗΣ.ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΑΓΙΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ΝΑ ΕΠΑΝΕΚΤΙΜΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΝΟΜΟΘΕΤΗΘΕΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΚΛΕΙΨΟΥΝ ΟΙ ΑΝΙΣΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΩΝ Β.Α.Ε. ΜΕΤΑΞΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ.
8 ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑ 2 ½ ΩΡΕΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΙΣ 32 ΩΡΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. ΕΞΙΣΩΣΗ ΜΕ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. (Π.Δ.394/01) ΚΑΘΩΣ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ 32 ΩΡΕΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΚΤΕΛΩΝΤΑΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΣΕ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΞ. ΦΡΟΥΡΟΥΣ.
9 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ Ε.Φ.Κ.Κ. ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΩΝ ΕΞ. ΦΡΟΥΡΩΝ ΕΝ ΕΤΗ 2004 ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΥΠΟΔΟΜΗ ΕΝΟΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ. Η ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΝΟΣ Η/Υ ΣΕ ΚΑΘΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑ, ΘΑ ΠΡΟΣΔΩΣΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΓΩΓΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΡΟΥΡΗΣΗΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΘΩΣ ΘΑ ΑΡΧΕΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ.
10 ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΟΜΑΔΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΜΕΝΗΣ ΑΠΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΦΡΟΥΡΟΥΣ. Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΙΑΣ ΟΛΙΓΟΜΕΛΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΜΕΝΗΣ ΑΠΟ ΕΞ. ΦΡΟΥΡΟΥΣ ΘΑ ΕΠΙΛΥΣΕΙ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΥΣΤΟΚΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΤΕ ΣΤΙΣ ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΙΣ ΑΦΟΥ ΑΥΤΕΣ ΘΑ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ. . ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΥΧΝΟΤΕΡΩΝ ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΩΝ ΕΝΩ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΘΑ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΟΦΕΛΗ ΣΤΟ ΥΠ. ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ (ΟΙ ΔΑΠΑΝΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. ΑΝΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΕ 40000€).
11 ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΡΤΟΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ (ΣΙΤΙΣΗΣ). ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΣΙΤΙΣΗΣ, ΤΕΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΑΣ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΑΝΑΠΟΣΠΑΣΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΠΛΑΙΣΙΟΥ. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΜΑΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΚΑΙ Η ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ Σ’ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΡΑΤΗΣΗΣ, ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ.
12 ΕΠΙΔΟΜΑ «ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ». ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΟΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΙ ΦΡΟΥΡΟΙ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΘΩΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 20/07/04 ΕΩΣ ΤΙΣ 30/09/04 ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΥΞΗΜΕΝΗΣ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΟΤΙ Η ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΚΑΝΟΝΙΚΩΝ ΑΔΕΙΩΝ, Η ΑΝΑΓΚΗ ΥΠΕΡΩΡΙΑΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΥΨΕΙ, Η ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ Η ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΑΦΕΘΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΦΙΛΟΠΑΤΡΙΑ ΤΩΝ ΕΞ. ΦΡΟΥΡΩΝ.


ΤΟ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΗΣ Π.Ο.Υ.Ε.Φ.