close
12 Μαρ 2009 227
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ
ΦΡΟΥΡΗΣΗΣ (Π.Ο.Υ.Ε.Φ.)
Κορυδαλλός 11/03/2009
Αρ. Πρωτ.: 113
Γραφεία:
Σολωμού 2 Κορυδαλλός
Τηλέφωνα επικοινωνίας:
2104958388
2104958588
Διεύθυνση Αλληλογραφίας:
Ταχυδρομικό γραφείο 1
Ταχυδρομική θυρίδα 91520
Τ.Κ. 18101 Κορυδαλλός
website: www.poyef.gr
e-mail: [email protected]
ΠΡΟΣ: Πρωτοβάθμιες Ενώσεις Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης

 

ΘΕΜΑ: Αθωωτική δικαστική και πειθαρχική απόφαση για τους συναδέλφους που κατηγορήθηκαν στην απόδραση.

 

Κύριε πρόεδρε, κύριοι συνάδελφοι,

Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση έγινε δεκτή από το σύνολο των Εξωτερικών Φρουρών, η αθωωτική απόφαση του ποινικού δικαστηρίου για τον συνάδελφο που είχε κατηγορηθεί για συνέργεια και αμέλεια σε απόδραση κρατουμένου. Επίσης, αθώοι ομόφωνα κρίθηκαν στο πειθαρχικό συμβούλιο και οι τρεις συνάδελφοι που ήταν κατηγορούμενοι για πλημμελή άσκηση καθήκοντος για την πρώτη απόδραση με ελικόπτερο από τον Κορυδαλλό. Το κοινό σημείο όλων των κατηγορουμένων, ήταν ότι κατηγορούνταν επειδή δεν έκαναν χρήση του οπλισμού τους.

Πίσω από κάθε κρίση, κρύβεται μια ευκαιρία.

Κανείς δεν μπορεί να αισθανθεί ευτυχής για την απόδραση των κρατουμένων με ελικόπτερο, όμως από αυτή τη δοκιμασία καταφέραμε κάτι θετικό για τον εργασιακό μας χώρο:

  • Να ανατραπεί το, αρχικά, εις βάρος μας κλίμα από τα Μ.Μ.Ε. Η συνεχή παρουσία των μελών της διοίκησης της Π.Ο.Υ.Ε.Φ. και του προέδρου του πρωτοβάθμιου σωματείου Κορυδαλλού στα Μ.Μ.Ε. ήταν συνεχής και αδιάλειπτη, με αποτέλεσμα να καταδειχθούν τα πραγματικά προβλήματα και οι ελλείψεις της υπηρεσίας μας.
  • Να δημιουργηθεί νομολογία τόσο στα ποινικά δικαστήρια, όσο και στα πειθαρχικά συμβούλια, σχετικά με την χρήση ή μη των όπλων.
  • Να αναγνωρίσει η πολιτική ηγεσία τις πολιτικές και υπηρεσιακές της ευθύνες και να διαφοροποιηθεί από την αρχική της θέση, η οποία ήθελε ως υπόλογους τους απλούς υπαλλήλους.


Οι ευτυχείς αυτές δικαστικές εκβάσεις, δεν αποτελούν ασφαλώς, επιτυχία για την Ομοσπονδία μας, αντίθετα είναι αφετηρία προβληματισμού και συνέχισης του συνδικαλιστικού αγώνα, για βελτίωση των εργασιακών συνθηκών.
Η απαίτηση για ενημέρωση, καθοδήγηση, επιχειρησιακό σχεδιασμό, υλικοτεχνικό εξοπλισμό και θωράκιση της υπηρεσίας μας, είναι καθολική και αυτή η δυναμική δεν θα αφεθεί να κοπάσει αλλά, αν η πολιτική ηγεσία δεν προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση των υποσχέσεων της, θα εξαντληθεί σε κινητοποιήσεις και αγώνα.
Τέλος ευχαριστούμε θερμά τους νομικούς μας συμβούλους, Χαρίλαο Μπουκουβάλα & Ιωάννη Πορτοκάλη, οι οποίοι πέρα από την νομική τους βοήθεια και την επιτυχή έκβαση της δίκης, έδειξαν πράγματι ένα συναδελφικό πρόσωπο, παραμένοντας και αυτοί μαζί μας επί όλο το τριήμερο της δίκης στο πλευρό του συναδέλφου που κατηγορούνταν.


ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

-Ο-
ΠΡΟΕΔΡΟΣ


ΚΩΣΤΙΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
-Ο-
ΟΡΓ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΛΑΖΑΡΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ