close
30 Σεπ 2008 219
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ
ΦΡΟΥΡΗΣΗΣ (Π.Ο.Υ.Ε.Φ.)
Κορυδαλλός 29/09/2008
Αρ. Πρωτ.: 317
Γραφεία:
Σολωμού 2 Κορυδαλλός
Τηλέφωνα επικοινωνίας:
2104958388
2104958588
Διεύθυνση Αλληλογραφίας:
Ταχυδρομικό γραφείο 1
Ταχυδρομική θυρίδα 91520
Τ.Κ. 18101 Κορυδαλλός
website: www.poyef.gr
e-mail: [email protected]
ΠΡΟΣ:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
  • κ. Υπ. Δικαιοσύνης
  • κ. Γεν. Γραμματέα.
  • κ. Ειδ. Γραμματέα.
  • κα Γεν. Δ/ντρια Σωφρ. Πολιτικής.
  • Δ.Υ.Ε.Φ.Κ.Κ.
  • Πρωτ/μιες ενώσεις.

 

ΘΕΜΑ: Υλοποίηση των δεσμεύσεων κ. Υπουργού Δικαιοσύνης, στο πανελλαδικό συνέδριο της Ομοσπονδίας μας, στην πόλη των Τρικάλων.

 

Κύριε Υπουργέ,

Από την απαρχή της τοποθέτησης σας στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, οι εξωτερικοί φρουροί σας καλωσόρισαν με ειλικρίνεια, θεωρώντας ότι βρήκαν στο πρόσωπο σας, έναν πολιτικό άντρα με εμπειρία και όραμα που θα έδινε λύσεις και ώθηση στα προβλήματα της υπηρεσίας μας.

Στο πανελλαδικό συνέδριο της Ομοσπονδίας μας τον Μάιο, στη πόλη των Τρικάλων, υπήρξε κομβικό σημείο καθώς δεσμευτήκατε με παρρησία και δημοσίως, για μια σειρά από υπηρεσιακά μας ζητήματα. Μάλιστα, τα θέματα αυτά, δεν αποτελούν στείρες συνδικαλιστικές διεκδικήσεις, αλλά ώριμα υπηρεσιακά ζητήματα που η υπηρεσιακή ηγεσία έχει αποδεχθεί και εισηγηθεί γραπτώς.

Συγκεκριμένα, οι εξαγγελίες σας στο πανελλαδικό μας συνέδριο, αφορούσαν:

1. Την δημιουργία ιεραρχίας Εξωτερικών φρουρών, στις αρχές του 2009. Δηλαδή, την καταρχήν κατάρτιση Υπουργικής Απόφασης που να ρυθμίζει την διαδικασία εξετάσεων, την ύλη διδασκαλίας και όλες τις απαραίτητες λεπτομέρειες για την λειτουργία της σχολής βαθμοφόρων Εξωτερικών Φρουρών.
2. Την υιοθέτηση της νομοθετικής διάταξης ότι, «Σε περίπτωση θανάτου Εξωτερικού Φρουρού εν ώρα υπηρεσίας, τότε η σύζυγος του ή τέκνο του διορίζεται σε κενή θέση του Υπουργείου Δικαιοσύνης».
3. Την κατασκευή νέας και σύγχρονης Σχολής Εξωτερικών Φρουρών, στην περιοχή της Ελευσίνας.
4. Την αγορά ατομικών υπηρεσιακών πιστολιών, αξίας 317.000 ευρώ, από κονδύλι που ήδη έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Οικονομικών, του οποίου όμως η διαχείριση λήγει στα τέλη του τρέχοντος έτους.
5. Την καθιέρωση, με προεδρικό διάταγμα, της 16ης Οκτωβρίου, ημέρα εορτής του Αγίου Λογγίνου, ως ημέρα αργίας και εορτών για τους Εξωτερικούς Φρουρούς.
6. Την επικαιροποίηση της Κ.Υ.Α. «ιδιωτικός ατομικός οπλισμός Εξ. Φρουρών», καθώς λόγω των μεταγενέστερων διατάξεων του Π.Δ. 215/06, αρκετές διατάξεις της απόφασης έχουν τροποποιηθεί.
7. Την προμήθεια ηλεκτρονικών υπολογιστών, για όλες τις Φρουρές.
8. Την προμήθεια και άμεση διάθεση εκατόν πενήντα τριών (153) αλεξίσφαιρων γιλέκων, εβδομήντα οκτώ (78) ασυρμάτων, τριακοσίων πενήντα (350) χημικών χειροβομβίδων, τριών χιλιάδων (3000) στολών και λοιπού εξοπλισμού.
9. Η Θέμις Κατασκευαστική ανέλαβε την υποχρέωση, να παρέμβει κατασκευαστικά στις Υπηρεσίες Εξωτερικής Φρούρησης παλαιών καταστημάτων κράτησης, ώστε να βελτιωθούν οι τωρινά άθλιες συνθήκες διαβίωσης (Φρουρές 'Aμφισσας, Αλικαρνασσού, Κομοτηνής, Κορίνθου, Κω, Νεάπολης, Πάτρας, Χαλκίδας, Χανίων και Χίου).

Σήμερα όμως, μετά την πάροδο πέντε και πλέον μηνών, από τις δεσμεύσεις σας, η κατάσταση παραμένει απολύτως στάσιμη, ενώ οι υπηρεσιακοί παράγοντες δηλώνουν ότι αναμένουν σχετικές εντολές σας!

Η περίοδος της ενημέρωσης και της προσαρμοστικότητας των πολιτικών παραγόντων επήλθε. Η περίοδος της καλοκαιρινής ραστώνης, επίσης. Φρονούμε ότι η ώρα, να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις σας, έφτασε.

Το διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας μας, αποφάσισε την σύγκληση συμβουλίου προέδρων πρωτοβάθμιων ενώσεων (πανελλαδικό όργανο που εισηγείται κινητοποιήσεις), στα μέσα του επόμενου μήνα, ώστε να εξεταστεί η πορεία του διεκδικητικού μας πλαισίου και να αποφασιστούν περαιτέρω ενέργειες της Ομοσπονδίας μας.

Ευελπιστούμε, ότι η πορεία των διεκδικήσεων μας και δεσμεύσεων σας, θα είναι τέτοια που θα επιτρέψει τον καθησυχασμό των συναδέλφων και την αποτροπή κινητοποιήσεων.


ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

-Ο-
ΠΡΟΕΔΡΟΣ


ΚΩΣΤΙΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
-Ο-
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ