close
16 Σεπ 2008 228

<="" td="" align="right" valign="top" width="10%">

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ
ΦΡΟΥΡΗΣΗΣ (Π.Ο.Υ.Ε.Φ.)
Χαλκίδα 15/09/2008
ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΧΑΙΝΑ 7-9
(Εμπορικό Κέντρο FORUM)
Τ.Κ. 34100 - ΧΑΛΚΙΔΑ
ΤΗΛ: 2221062982
FAX: 2221062985
website: www.poyef.gr
e-mail: [email protected]




ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗΣ ΑΡΜΟΔΙΑΣ ΑΡΧΗΣ
ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ - ΟΧΛΗΣΗ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ



Της δευτεροβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης με την επωνυμία «Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης (Π.Ο.Υ.Ε.Φ.)», που εδρεύει στην Χαλκίδα, Λεωφόρος Χαϊνά 7-9, εμπορικό κέντρο «ΦΟΡΟΥΜ», όπως εκπροσωπείται νόμιμα.

ΠΡΟΣ


Τον Υπουργό Δικαιοσύνης, κατοικοεδρεύοντα στην Αθήνα, όπως νόμιμα εκπροσωπείται.

Η παρούσα κοινοποιείται σε:
1. Γραφείο Γενικού Γραμματέα Υπουργείο Δικαιοσύνης.
2. Γραφείο Ειδικού Γραμματέα Υπουργείου Δικαιοσύνης.
3. Γενική Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού.
4. Γενική Διεύθυνση Σωφρονιστικής Πολιτικής.
5. Διεύθυνση Επιθεώρησης Καταστημάτων Κράτησης.
6. Διεύθυνση Εξωτερικής Φρουράς Καταστημάτων Κράτησης Ελλάδας.
7. Επιθεώρηση δημόσιας διοίκησης.
8. Διεύθυνση Κ.Κ. Κορυδαλλού.
9. Διοίκηση Τ.Ε.Φ.Κ.Κ. Κορυδαλλού.
10. Σωματείο Εξωτερικών Φρουρών Κορυδαλλού.

Με την παρούσα, σας γνωρίζουμε ότι δια ομοφώνου αποφάσεως του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ο.Υ.Ε.Φ., το οποίο συνεδρίασε μετά από όχληση του πρωτοβάθμιου σωματείου - μέλους μας Κορυδαλλού, αποφασίσθηκε να προβούμε στην ακόλουθη εξώδικη δήλωση.

Λυπούμαστε που στην δύση του 2008 και μετά από πολλά χρόνια εύρυθμης λειτουργίας του αναγνωρισμένα πετυχημένου θεσμού των Εξωτερικών Υπαλλήλων Φρούρησης σωφρονιστικών καταστημάτων, ένα α’ βάθμιο σωματείο μας αναγκάζεται να επικοινωνήσει μαζί σας και μαζί μας, για ένα θεσμικό θέμα, που τόσο νομοθετικά, όσο και πρακτικά, είχαμε την εντύπωση ότι είχε επιλυθεί από τους πρώτους κιόλας μήνες λειτουργίας του θεσμού μας. Αφορά, δηλαδή, σε μη καταβολή δεδουλευμένων ωρών νυχτερινής εργασίας και εργασίας κατά τις Κυριακές και επίσημες αργίες και την μη πληρωμή εργασίας πέρα πενθημέρου.
Συγκεκριμένα, στα έγγραφα μας α) 479 από 4-8-07, 053 από 20-02-08, 096 από 20-03-08, 209 από 12-06-08, 280 από 12-09-08, κ.α.), διαμαρτυρόμαστε για την εξαντλητική εργασία των συναδέλφων στην Φρουρά Κορυδαλλού, καθώς και για το γεγονός της μη αποζημίωσης τους, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

Επιπλέον, κατά τα αναφερόμενα υφίσταται μεροληπτική αντιμετώπιση των Εξωτερικών Φρουρών ως προς την περικοπή ωρών και της μη αποζημίωσης της εργασίας πέρα πενθημέρου των συναδέλφων, σε σχέση με το προσωπικό της Εσωτερικής Φύλαξης και των διοικητικών υπαλλήλων. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο σύνολο των συναδέλφων Εξωτερικών φρουρών Κορυδαλλού οφείλονται περισσότερα από οκτώ χιλιάδες (8.000) ημερήσιες αναπαύσεις, δηλαδή περισσότερες από σαράντα (40) ημερήσιες αναπαύσεις ανά υπάλληλο. Το πλέον δραματικό είναι ότι δεν αποζημιώνεται καμία από τις παραπάνω, παρ’ όλο που περικόπτονται συνεχώς ημερήσιες αναπαύσεις, με ρυθμό τρεις και τέσσερεις μηνιαίως.

Επιπλέον, δε, αποτελεί παράδοξο ότι το προηγούμενο τρίμηνο, δεν αποζημιώθηκαν οι συνάδελφοι οκτώ εργάσιμες νυχτερινές ώρες, με την αιτιολογία ότι δεν επαρκούσαν οι πιστώσεις. Αναρωτιόμαστε, πλέον, γιατί αυτή η μεροληπτική συμπεριφορά στους Εξωτερικούς Φρουρούς; Γιατί εφόσον δεν επαρκούν οι πιστώσεις δεν καλύπτονται έστω και μερικώς οι ανάγκες του συνόλου του προσωπικού, αλλά αποζημιώνονται για την εργασία τους μόνο ένα μέρος του προσωπικού των καταστημάτων κράτησης;

Για την αντιμετώπιση των παραπάνω προβλημάτων, ζητείται πίστωση περισσότερων ωρών στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού, για την παροχή ασφαλούς υπηρεσίας από την Εξωτερική Φρουρά. Επιπλέον, ζητείται από εσάς να βοηθήσετε στην κατεύθυνση της αποζημίωσης των ανωτέρω ωρών δεδουλευμένης εργασίας. Τέλος, είναι απαραίτητο τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα, να ελέγξουν τις καταβολές αποζημιώσεων και να κινηθούν προς τον ορθολογισμό των αποζημιώσεων, καθώς επαναλαμβάνουμε παρατηρείται το φαινόμενο μέρος των υπαλλήλων (σωφρονιστικοί και διοικητικοί υπάλληλοι) να αποζημιώνονται και στο σύνολο των εξωτερικών φρουρών να μην αποζημιώνεται ποτέ η πέρα πενθημέρου εργασία.

Το παραπάνω αίτημα για την καταβολή δεδουλευμένων ωρών εργασίας, υπερωριακής, νυχτερινής και πέρα του πενθημέρου εργασία, είναι καθόλα νόμιμο βάσει των διατάξεων των νόμων, ιδίως των Ν 3388/2005 «Θέματα εξωτερικών φρουρών - τροποποίηση Κωδ. Οργαν. Δικαστηρίων - Ασφαλιστικά μέτρα» και Ν 3205/2003: «Μισθολογικά λειτουργών, υπαλλήλων Δημοσίου, ΝΠΔΔ-ΟΤΑ, ΕΛΑΣ, Πυρ/κού-Λιμ/κού Σώματος κλπ» άρθρ. 16 «Υπερωριακή εργασία», και του Συντάγματος (άρθρ.22).

Εξάλλου, και κατ’ εφαρμογή των παραπάνω διατάξεων, καθορίστηκαν με ΥΑ του Υπ. Δικαιοσύνης, οι ώρες νυχτερινής εργασίας και εργασίας κατά τις Κυριακές και αργίες και του πέρα πενθημέρου, για το Α’ και Β’ εξάμηνο του 2007, για το σύνολο του προσωπικού. Ειδικότερα, όπως ορίζει η παραπάνω υπουργική απόφαση «Με ευθύνη του Διευθυντή και του εκκαθαριστή κάθε υπηρεσίας σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να γίνει υπέρβαση του συνολικού αριθμού εγκεκριμένων ωρών κατά υπηρεσία που καθορίζονται με την απόφαση αυτή, για το Α` και Β’ εξάμηνο του έτους 2007.».

'Yστερα από τις πιο πάνω αυτονόητες παρατηρήσεις επί του νομικού ζητήματος, διόλου αμφισβητούμενες, εκφράζουμε τη βεβαιότητα ότι το ζήτημα που έχει ανακύψει στο Κ.Κ. Κορυδαλλού θα επιλυθεί πάραυτα, χωρίς ποτέ να αναβιώσει στο μέλλον για κανένα από τα σωφρονιστικά καταστήματα της Χώρας, καθώς, όπως τονίστηκε, πρόκειται για μία παγιωμένη θεσμική κατάκτηση των πρώτων κιόλας ετών λειτουργίας της Υπηρεσίας μας. Το επίπεδο συνεργασίας μας και οι στοχεύσεις για ποιοτική αναβάθμιση του έργου των Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης δεν επιτρέπουν σε κανέναν μας τέτοιες άστοχες παλινδρομήσεις και τέτοια αδιαφορία από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας στην άμεση επίλυσή τους, όταν ατυχώς παρατηρούνται.

Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση και συνεργασία.

Αναμένουμε άμεσες πρωτοβουλίες για την οριστική διευθέτηση του ανακύψαντος ζητήματος και επιφυλασσόμαστε για νόμιμη συνδικαλιστική ή δικαστική διεκδίκηση μας.



Η Εξωδίκως Δηλούσα



Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων
Εξωτερικής Φρούρησης
(Π.Ο.Υ.Ε.Φ.)