close
10 Απρ 2008 203
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ
ΦΡΟΥΡΗΣΗΣ (Π.Ο.Υ.Ε.Φ.)
Χαλκίδα 09/04/2008
Αρ. Πρωτ.: 122
ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΧΑΙΝΑ 7-9
(Εμπορικό Κέντρο FORUM)
Τ.Κ. 34100 - ΧΑΛΚΙΔΑ
ΤΗΛ: 2221062982
FAX: 2221062985
website: www.poyef.gr
e-mail: [email protected]
ΠΡΟΣ:
  • κ. Γεν. Γραμματέα
  • κ. Ειδ. Γραμματέα
  • κ. Δ/ντη Δ.Υ.Ε.Φ.Κ.Κ.


ΘΕΜΑ: Εύρεση στέγης, για την διαμονή των νεοδιόριστων Εξωτερικών Φρουρών με εντοπιότητα Γρεβενών, στο συγκρότημα Κορυδαλλού.


Κύριε Γενικέ Γραμματέα,

'Oπως είναι γνωστό, στις επόμενες ημέρες θα παρουσιαστούν για εκτέλεση υπηρεσίας οι νεοδιόριστοι συνάδελφοι, Εξωτερικοί Φρουροί. Οι νεοδιόριστοι Εξωτερικοί Φρουροί, εισήχθησαν για εκπαίδευση στις αρχές του Νοεμβρίου και ολοκλήρωσαν την εκπαίδευση τους στις αρχές του Φλεβάρη. Από τότε περιμένουν να διοριστούν ! και το κυριότερο ακόμα δεν έχουν λάβει ούτε ένα euro από την, έτσι και αλλιώς, πενιχρή μισθοδοσία τους (λαμβάνουν τον μισό του βασικού μισθού, δηλαδή 300€ μηνιαίως). Είναι αντιληπτό σε όλους, ότι οι συνάδελφοι αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα.
Το πρόβλημα, όμως είναι ακόμα πιο οξύ σε μια συγκεκριμένη μερίδα συναδέλφων, σε αυτούς με εντοπιότητα Γρεβενών, οι οποίοι θα παρουσιαστούν στην Φρουρά Κορυδαλλού, καθότι αφενός το Κ.Κ. Γρεβενών δεν έχει ακόμα παραδοθεί για λειτουργία, αφετέρου η Φρουρά Κορυδαλλού αντιμετωπίζει οξύτατο πρόβλημα λειψανδρίας.
Συνεπώς, αυτοί οι συνάδελφοι, θα αναγκαστούν να ξοδεύσουν σημαντικά ποσά, για την εξεύρεση στέγης, διατροφής, κ.α. Είναι προφανές, ότι η δυσκολία προσαρμογής τους θα έχει αντίκτυπο και στην υπηρεσιακή τους ετοιμότητα. Φρονούμε, λοιπόν, ότι τόσο για κοινωνικούς όσο και για υπηρεσιακούς λόγους, η υπηρεσία πρέπει να σκύψει πάνω από το συγκεκριμένο πρόβλημα και να φροντίσει με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες την ανακούφιση τους. Προτείνουμε λοιπόν μια σειρά μέτρων, τα οποία πρέπει να ληφθούν από σήμερα, ώστε να μην δυσκολευτεί περαιτέρω η προσαρμογή των νέων συναδέλφων.
Συγκεκριμένα:
1. Να τους δοθεί η δυνατότητα να διαμείνουν, στα δωμάτια εντός της Δ.Φ. Κορυδαλλού.
2. Σε συνεννόηση με την Αστυνομική Λέσχη Πειραιά, να τους δοθεί το δικαίωμα να γευματίζουν είτε στην Λέσχη, είτε να μεταφέρονται μερίδες φαγητού στο χώρο ενδιαιτήσεως της Φρουράς.
3. Η διεύθυνση και η διοίκηση της Φρουράς, στα πλαίσια της εύρυθμης λειτουργίας της υπηρεσίας, να εφαρμόσουν ελαστικό πρόγραμμα εργασίας, ώστε να μπορέσουν σε τακτά χρονικά διαστήματα είτε με ρεπό είτε με βραχεία άδεια να επισκέπτονται τα σπίτια τους. Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι, δεν θα έχουν την δυνατότητα να μείνουν σε οργανωμένα νοικοκυριά (λόγω της βραχείας παραμονής τους) οπότε θα είναι αναγκαία η, κατά διαστήματα, επίσκεψη στις οικίες τους, ώστε να εξυπηρετούν τις στοιχειώδεις ανάγκες τους.

Κύριε Γενικέ Γραμματέα,

Ευελπιστούμε, ότι θα λειτουργήσετε με ευαισθησία και με άμεσες ενέργειες, θα φροντίσετε για την αντιμετώπιση αυτού του κρίσιμου προβλήματος.


ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

-Ο-
ΠΡΟΕΔΡΟΣ


ΚΩΣΤΙΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
-Ο-
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ