close
16 Νοε 2002 271
ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ
ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ
ΦΡΟΥΡΗΣΗΣ (Π.Ο.Υ.Ε.Φ.)
Χαλκίδα 15/11/2002
ΠΡΟΣ: κο. Υπουργό Δικαιοσύνης


ΘΕΜΑ: Σχετικά με την καταβολή της εκλογικής αποζημίωσης στους υπαλλήλους της Υπηρεσίας Εξωτερικής Φρούρησης.


Κύριε υπουργέ,

Στις 20 Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους, υπογράφηκε κοινή υπουργική απόφαση, του Υπουργού Οικονομίας - Οικονομικών και Υπουργού Δημοσίας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, σχετικά με την ειδική εκλογική αποζημίωση, που πρόκειται να λάβουν 2900 υπάλληλοι του υπουργείου δικαιοσύνης (200 της Κεντρικής Υπηρεσίας και 2700 Σωφρονιστικοί Υπάλληλοι).

Σε προγραμματισμένη συνάντηση μας, στις αρχές Οκτωβρίου με θέμα τον κανονισμό λειτουργίας της υπηρεσίας μας, με υπηρεσιακούς παράγοντες, λάβαμε γνώση της παραπάνω απόφασης και την εξαίρεση μας από αυτήν. Παρ' όλες τις αντιδράσεις μας, μας επισημάνθηκε ότι δεν υπήρχαν τα χρονικά περιθώρια, για αλλαγή της υπουργικής απόφασης (σχετ. 1).

Το τελευταίο διάστημα, με ιδιαίτερη κατάπληξη, γινόμαστε μάρτυρες μίας άνευ προηγουμένου φημολογίας, σχετικά με τη μη καταβολή της εκλογικής αποζημίωσης στους εξωτερικούς φρουρούς. Ιδιαίτερα μάλιστα, όταν το σύνολο των εξωτερικών φρουρών, τελούσε επί επιφυλακή, το διάστημα των εκλογών.

Αποκορύφωμα, αυτής της κατάστασης αποτελεί και η ανάρτηση ανακοίνωσης (σχετ. 2), αμέσως μετά το έκτατο συνέδριο της Ο.Σ.Υ.Ε. η οποία μεταξύ άλλων μας κατηγορεί, ότι δήθεν διαπραγματευτήκαμε την εκλογική αποζημίωση, ως προς το ύψος αυτής, με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου. Η εν λόγω ανακοίνωση καταλήγει στο συμπέρασμα ότι «λύνοντας έτσι τα χέρια της πολιτικής ηγεσίας στο να μην μας συμπεριλάβει τελικά στη χορήγηση του εκλογικού επιδόματος».

Κύριε Υπουργέ,
Αυτή η κατάσταση θίγει τόσο εμάς, ως εκπρόσωπους δεκαπέντε (15) πρωτοβάθμιων ενώσεων, όσο και την πολιτική ηγεσία καθώς και υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου, δημιουργώντας παράλληλα, αναστάτωση στον χώρο της Υπηρεσίας Εξωτερικής Φρούρησης.

Θεωρούμε, λοιπόν, ότι είναι επιτακτική ανάγκη να απαντηθούν από μέρους σας , άμεσα και εγγράφως, δύο καίρια ερωτήματα:
α) Γιατί δεν προβλέπεται η καταβολή της εκλογικής αποζημίωσης στους εξωτερικούς φρουρούς και δεν λαμβάνεται πρόνοια, έστω και ετεροχρονισμένα για την καταβολή της;
β) Εάν, πότε και με ποιόν, αντιπρόσωποι των σωματείων εξωτερικών φρουρών, διαπραγματεύτηκαν το ύψος της εκλογικής αποζημίωσης;

Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.


Η ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΤΗΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ
ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ
ΦΡΟΥΡΗΣΗΣ (Π.Ο.Υ.Ε.Φ.)

ΑΓΓΕΛΑΚΟΥΔΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
ΚΑΜΠΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΚΩΣΤΙΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΠΑΛΗΟΚΑΡΥΤΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΤΕΡΖΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ