close
6 Οκτ 2006 216
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ
ΦΡΟΥΡΗΣΗΣ (Π.Ο.Υ.Ε.Φ.)
Χαλκίδα 05/10/2006
Αρ. Πρωτ.: 484
ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΧΑΙΝΑ 7-9
(Εμπορικό Κέντρο FORUM)
Τ.Κ. 34100 - ΧΑΛΚΙΔΑ
ΤΗΛ: 2221062982
FAX: 2221062985
website: www.poyef.gr
e-mail: [email protected]
ΠΡΟΣ: Πρωτοβάθμιες Ενώσεις Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης


ΘΕΜΑ: Διαδικασία ψηφοφορίας για τους αιρετούς εκπροσώπους των Υπηρεσιακών Συμβουλίων.


Κύριε πρόεδρε, κύριοι συνάδελφοι,

Θεωρούμε σκόπιμο να σας ενημερώσουμε για την διαδικασία ψηφοφορίας για τους αιρετούς εκπροσώπους στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, ώστε να μην τεθεί θέμα ακυρότητας των ψηφοδελτίων ή αξιοπιστίας της ψηφοφορίας. Για την ευκολότερη κατανόηση της διαδικασίας θα την παραθέσουμε σε στάδια.
Αναλυτικότερα:
1. Παραλαμβάνει ο κάθε υπάλληλος, ενυπογράφως, το υλικό ψηφοφορίας. Το υλικό αποτελείται από δύο φακέλους (έναν μεγάλο και έναν μικρό) και τα ψηφοδέλτια των συνδυασμών (στην περίπτωση μας τέσσερα).
2. Επιλέγει το ψηφοδέλτιο που επιθυμεί και σημειώνει έως δύο σταυρούς στους υποψηφίους. Το ψηφοδέλτιο τοποθετείται στον μικρό φάκελο, ο οποίος σφραγίζεται και δεν σημειώνεται τίποτα στο εξωτερικό του. Εάν υπάρχει οποιοδήποτε σημάδι θα θεωρηθεί άκυρο.
3. Ο μικρός φάκελος τοποθετείται στον μεγαλύτερο. Στον μεγάλο φάκελο συμπληρώνονται τα στοιχεία του παραλήπτη και του αποστολέα. Στην συνέχεια αποστέλλεται συστημένα στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.
4. Στο Υπουργείο Δικαιοσύνης τον φάκελο τον παραλαμβάνει η εφορευτική επιτροπή. Η εφορευτική επιτροπή αποτελείται από τρεις Εξ. Φρουρούς, έναν δικαστικό αντιπρόσωπο, ενώ την διαδικασία μπορούν να επιβλέπουν και ένας εκπρόσωπος από κάθε συνδυασμό (δηλαδή σύνολο οκτώ περίπου άτομα).
5. Παρουσία όλων των παραπάνω, αφαιρείται ο μικρός ασημάδευτος φάκελος και τοποθετείται στην σφραγισμένη κάλπη. ¸τσι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της ψηφοφορίας. Αφού εισαχθούν στην κάλπη οι ψήφοι όλων των συναδέλφων μετά ανοίγεται και ξεκινάει η καταμέτρηση. Είναι λοιπόν αδύνατο να γνωρίζει κάποιος τι ψήφισε ο οποιοσδήποτε ή τι ψήφισε η κάθε υπηρεσία.
6. Οι συνάδελφοι που υπηρετούν στον Νόμο της Αθήνας (Υπηρεσίες Κορυδαλλού και Αυλώνας), δεν ψηφίζουν με αλληλογραφία αλλά με αυτοπρόσωπη παρουσία στο Υπουργείο Δικαιοσύνης την ημέρα της ψηφοφορίας (2 Δεκεμβρίου 2006). Φυσικά, η διαδικασία είναι πιο απλή καθώς απλά παρουσιάζονται και ψηφίζουν μυστικά (η συνήθης διαδικασία που συναντάμε και στις εθνικές ή άλλες εκλογές).


ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

-Ο-
ΠΡΟΕΔΡΟΣ


ΚΩΣΤΙΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
-Ο-
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΑΓΓΕΛΑΚΟΥΔΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ