close
14 Μαρ 2006 220
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ
ΦΡΟΥΡΗΣΗΣ (Π.Ο.Υ.Ε.Φ.)

Χαλκίδα 13/03/2006

Αρ. Πρωτ.: 181

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΧΑΙΝΑ 7-9
(Εμπορικό Κέντρο FORUM)
Τ.Κ. 34100 - ΧΑΛΚΙΔΑ
ΤΗΛ: 2221062982
FAX: 2221062985
website: www.poyef.gr
e-mail: [email protected]
ΠΡΟΣ:
  • Γρ. κ. Υπουργού Υγείας.
  • Γρ. κ. Υφυπουργού Υγείας.
  • Γρ. κ. Γεν. Γραμματέα Υπουργείου Υγείας.
  • Γρ. κ. Γεν. Διευθύντριας Υπουργείου Υγείας.
  • Δ/νση Ανάπτυξης Μονάδων Υγείας.


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
  • Γρ. κ. Γεν. Γραμματέα Υπουργείου Δικαιοσύνης.
  • Γενική Διεύθυνση Σωφρονιστικής Πολιτικής.
  • Διεύθυνση Αγωγής Ανηλίκων.
  • Διεύθυνση Εξωτερικής Φρούρησης Κ. Κ.
  • Πρωτοβάθμιες Ενώσεις.

 

ΘΕΜΑ: Διαμόρφωση ειδικών χώρων νοσηλείας στα νοσηλευτικά ιδρύματα, για ασθενείς κρατουμένους.

 

Κύριε Υπουργέ,

Με την ευκαιρία αναλήψεως των καθηκόντων σας, η ομοσπονδία μας, σας συγχαίρει για την τοποθέτηση σας και ευελπιστεί σε μια γόνιμη συνεργασία και επικοινωνία μαζί σας.
Δυστυχώς αναγκαζόμαστε να επανέλθουμε, σε συνέχεια των εγγράφων μας (308-07/11/2005,10-09/01/2006, σχετικά 01&02), για το γνωστό πρόβλημα της έλλειψης ειδικών θαλάμων κρατουμένων, στα νοσοκομεία των πόλεων που εδρεύουν Καταστήματα Κράτησης, ιδιαίτερα μετά το απαντητικό έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Υγείας (02/03/2006 σχετ. 03).
Η Ομοσπονδία μας εκφράζει την λύπη της γιατί παρά την φαινομενική αποδοχή του αιτήματος και της προσπάθειας επίλυσης του, είναι φανερό στους γνωρίζοντες ότι η υπηρεσιακή ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, δεν έχει αντιληφθεί το πρόβλημα.
Συγκεκριμένα τα νοσοκομεία που νοσηλεύουν κρατούμενους είναι μόλις σαράντα εννέα (49), εκ των οποίων στα είκοσι δύο (22) υφίστανται ειδικός θάλαμος και στα υπόλοιπα είκοσι επτά (27) είτε δεν υφίστανται θάλαμος, είτε δεν πληρεί τις προδιαγραφές. Σας επισυνάπτουμε πίνακα (σχετ. 04) από τον οποίο προκύπτει ποια νοσηλευτικά ιδρύματα δεν διαθέτουν ειδικούς θαλάμους και ποια δεν πληρούν τις προδιαγραφές που ορίζονται, με την ΥΣΒ/ 6868/Φ14/24-09-2001, απόφαση του Υπουργού Υγείας (σχετ. 05).
Εφόσον τα στοιχεία αυτά είναι με τέτοια σαφήνεια γνωστά στην συνδικαλιστική μας οργάνωση και την υπηρεσιακή ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, αναρωτιόμαστε πως είναι δυνατόν επί μία πενταετία να μη εφαρμόζεται η σχετική απόφαση. Η απάντηση της Γενικής Διεύθυνσης Υγείας, περί "καταβολής κάθε προσπάθειας για την ύπαρξη των ειδικών αυτών χώρων στα νοσοκομεία" υποδηλώνει μάλλον περιττό ενδιαφέρον και όχι ειλικρινή διάθεση να ασχοληθεί με το συγκεκριμένο ζήτημα. Ειδάλλως, πώς να εξηγηθεί ότι τα νοσοκομεία που δεν διαθέτουν κατάλληλους θαλάμους, είναι απόλυτα καθορισμένα επί μια πενταετία.
Κινήσεις εντυπωσιασμού για θέματα που αφορούν την ασφάλεια αλλά και την υγεία δεν επιτρέπονται. Η ομοσπονδία μας υποδεικνύει τον δρόμο της δυναμικής διαμαρτυρίας και της, με όλους τους τρόπους, καταγγελίας της αντιμετώπισης αυτής.

Κύριε Υπουργέ,

Ευελπιστούμε στην άμεση ανταπόκριση σας στο νόμιμο, λογικό και προς το συμφέρον όλων μας αυτό αίτημα και σας διαβεβαιώνουμε ότι η ομοσπονδία και εμείς προσωπικά είμαστε στην διάθεση σας, για την καλύτερη δυνατή συνεργασία μας.


ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

-Ο-
ΠΡΟΕΔΡΟΣ


ΚΩΣΤΙΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
-Ο-
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΑΓΓΕΛΑΚΟΥΔΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ