close
8 Μαι 2004 270
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ
ΦΡΟΥΡΗΣΗΣ (Π.Ο.Υ.Ε.Φ.)
Χαλκίδα 07/05/2004
Αρ. Πρωτ.: 118
ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΧΑΙΝΑ 7-9
(Εμπορικό Κέντρο FORUM)
Τ.Κ. 34100 - ΧΑΛΚΙΔΑ
ΤΗΛ: 2221062982
FAX: 2221062982
Website: www.poyef.gr
ΠΡΟΣ: Κύριο Υφυπουργό Υπουργείου Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης & Αποκέντρωσης
ΥΠΟΨΗ: κου Ντόντου


ΘΕΜΑ: Καταβολή "ολυμπιακού επιδόματος" στους Εξωτερικούς Φρουρούς.


Κύριε Υπουργέ,

Με τον νόμο 2721/99 και το Π.Δ. 265/99, συστήθηκε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης ειδική υπηρεσία, με την επωνυμία " Υπηρεσία Εξωτερικής Φρούρησης Καταστημάτων Κράτησης ".
Σκοπός και αποστολή αυτής είναι η εξωτερική φρούρηση των Καταστημάτων Κράτησης, η φρούρηση των νοσηλευομένων κρατουμένων και η πάσης φύσεως μεταγωγή κρατουμένων. Η υπηρεσία αυτή είναι ένστολη και ένοπλη, ενώ έχει τις αρμοδιότητες και καθήκοντα της Ελληνικής Αστυνομίας.
Γνωρίζετε ότι με σχετικές εγκυκλίους θα χορηγηθεί επίδομα ολυμπιακών αγώνων σε ύψος που θα καθοριστεί με σχετική υπουργική απόφαση. Η ομοσπονδία μας έχει ήδη απευθυνθεί στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου μας, περί του ζητήματος του ολυμπιακού επιδόματος που πρέπει να καταβληθεί και στους Εξωτερικούς Φρουρούς των Σωφρονιστικών Καταστημάτων.
Επειδή και η υπηρεσία μας έχει ήδη τεθεί σε επιφυλακή κατά την διάρκεια των ολυμπιακών αγώνων και η φύση της εργασίας μας είναι τέτοια που να αφορά εν γένει στην ασφάλεια και ευταξία, όπως το αμιγές αστυνομικό προσωπικό, το οποίο εξάλλου μέχρι πρόσφατα ήταν επιφορτισμένο με τα καθήκοντα που τώρα εμείς ασκούμε, ζητούμε την καταβολή ανάλογου επιδόματος και στους Εξωτερικούς Φρουρούς. Εξάλλου, είναι αξιοσημείωτο ότι και οι αστυνομικοί υπάλληλοι, που αυτή την στιγμή, υπηρετούν συγχρόνως με εμάς, στα καταστήματα κράτησης ασκώντας ακριβώς τα ίδια καθήκοντα, θα λάβουν ολυμπιακό επίδομα.
Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι οι άδειες μας ήδη έχουν ανακληθεί και βρισκόμαστε σε κατάσταση επιφυλακής και αυξημένης ετοιμότητας (από 10 Μαΐου έως 16 Ιουνίου λόγω ευρωεκλογών και από 20 Ιουλίου έως 30 Σεπτεμβρίου λόγω ολυμπιακών αγώνων).


ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

-Ο-
ΠΡΟΕΔΡΟΣ


ΚΩΣΤΙΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
-Ο-
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΑΓΓΕΛΑΚΟΥΔΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ