close
18 Δεκ 2003 281
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ
ΦΡΟΥΡΗΣΗΣ (Π.Ο.Υ.Ε.Φ.)
Χαλκίδα 17/12/2003
Αρ. Πρωτ.: 330
ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΧΑΙΝΑ 7-9
(Εμπορικό Κέντρο FORUM)
Τ.Κ. 34100 - ΧΑΛΚΙΔΑ
ΤΗΛ: 2221062982
FAX: 2221062982
Website: www.poyef.gr
ΠΡΟΣ:
  • Προέδρους Πρωτοβάθμιων Ενώσεων Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης
  • Αντιπροσώπους Ομοσπονδίας


ΘΕΜΑ: Βελτίωση υλικοτεχνικής υποδομής, σε επίπεδο της παθητικής ασφάλειας (αλεξίσφαιρα γιλέκα, ασύρματοι βάσεως, οχημάτων και φορητών.



Συνάδελφοι,

Από το προηγούμενο συνέδριο μας, είχε καταστεί επιτακτική η ανάγκη βελτίωσης της παθητικής ασφάλειας των Εξωτερικών Φρουρών.
Με τον όρο παθητική ασφάλεια εννοείται, η προμήθεια αλεξίσφαιρων γιλέκων, φορητών ασυρμάτων, ασυρμάτων οχημάτων και ασυρμάτων βάσεως.

Α. Προμήθεια 300 αλεξίσφαιρων γιλέκων επιπέδου 3Α.
'Eχει ήδη ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός, ανάδοχος είναι το πολωνέζικο αλεξίσφαιρο γιλέκο, καθώς ήταν το μόνο που άντεξε πέντε (5) άμεσες βολές από υποπολυβόλο ΜΡ 5.
Αρχικά το Υπουργείο είχε εκτιμήσει ότι για τις ανάγκες της Υπηρεσίας μας απαιτούνται μόνο 200 αλεξίσφαιρα γιλέκα (υπολόγιζε την κάλυψη μόνο των μεταγωγών και των φρουρών των νοσοκομείων).
Με παρέμβαση μας, ζητήσαμε την προμήθεια τουλάχιστον 300 αλεξίσφαιρων ώστε να μπορεί να εφοδιάζεται πλήρως, αν χρειαστεί, όλη η βάρδια της Υπηρεσίας (η βάρδια είναι το 20% του συνόλου της Φρουράς, τα αλεξίσφαιρα γιλέκα καλύπτουν το 25% κατά αντιστοιχία).
Τα γιλέκα αναμένεται να παραδοθούν στις υπηρεσίες τέλη Ιανουαρίου ή αρχές Φεβρουαρίου.

Β. Προμήθεια ασυρμάτων οχημάτων και βάσεως.
Ο διαγωνισμός έχει ολοκληρωθεί και κανονικά θα έπρεπε να έχει ήδη αρχίσει η εγκατάσταση των ασυρμάτων στα οχήματα και στις φρουρές. Η καθυστέρηση που έχει σημειωθεί, οφείλεται στο γεγονός ότι ορισμένοι διευθυντές φυλακών, δεν έχουν αποστείλει τις συχνότητες που τους ζητήθηκαν από τις αρχές Σεπτεμβρίου!
Οι ασύρματοι θα τοποθετηθούν σ' όλα τα οχήματα και τις Φρουρές, ενώ και ένας αριθμός ασυρμάτων θα αποθηκευτεί, ώστε να καλυφθούν τυχόν βλάβες.
Επίσης, θα έχουν αποθηκευμένες (κλειδωμένες) δύο συχνότητες, μία της Υπηρεσίας μας και μία της Αστυνομίας, για ευνόητους λόγους ασφάλειας.

Γ. Προμήθεια φορητών ασυρμάτων.
Η προμήθεια των φορητών ασυρμάτων είναι αναγκαία για την ασφαλή εκτέλεση και την συνεχή επικοινωνία των συνοδών μεταγωγών και των φρουρών των νοσοκομείων, με την Υπηρεσία αλλά και αν χρειαστεί με την Αστυνομία.
Δυστυχώς, το Υπουργείο μέχρι προσφάτως δεν συμφωνούσε με την προμήθεια των παραπάνω ασυρμάτων, με την δικαιολογία ότι δεν έχει ούτε η Αστυνομία!
Η εφαρμογή μιας πολιτικής ανάδειξης κάποιων δύσκολων υπηρεσιακών συμβάντων όπως : η απόπειρα απόδρασης στο νοσοκομείο Τρικάλων, η ανάγκη ταυτοπροσωπίας επισκεπτών κρατουμένων στα νοσοκομεία, οι πορείες των αναρχικών στις φυλακές Θες/νίκης, Αυλώνας και Κορυδαλλού, κ.α. από την Ομοσπονδία μας, έπεισαν την πολιτική ηγεσία για την αναγκαιότητα τους.
Αποφασίστηκε αρχικά η προμήθεια 180 φορητών ασυρμάτων (με διπλή συχνότητα) που αρχικά θα καλύψουν τις ανάγκες των μεταγωγών και των φρουρών στα νοσοκομεία.
Ο διαγωνισμός είναι σε εξέλιξη.

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

-Ο-
ΠΡΟΕΔΡΟΣ


ΚΩΣΤΙΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
-Ο-
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΑΓΓΕΛΑΚΟΥΔΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ