close
11 Οκτ 2003 240
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ
ΦΡΟΥΡΗΣΗΣ (Π.Ο.Υ.Ε.Φ.)
Χαλκίδα 10/10/2003
Αρ. Πρωτ.: 269
ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΧΑΙΝΑ 7-9
(Εμπορικό Κέντρο FORUM)
Τ.Κ. 34100 - ΧΑΛΚΙΔΑ
ΤΗΛ: 2221062982
FAX: 2221062982
Website: www.poyef.gr
ΠΡΟΣ: Πρωτοβάθμιες Ενώσεις Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης


ΘΕΜΑ: Συνάντηση της διοίκησης της Ομοσπονδίας, με τον Υφυπουργό Δημοσίας Τάξεως, κύριο Τσερτικίδη Παντελή.


Κύριε πρόεδρε,

Η διοίκηση της Ομοσπονδίας μας, την Τρίτη 07/10/03, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Υφυπουργό Δημοσίας Τάξεως, κύριο Τσερτικίδη Παντελή.
Η συνάντηση, που διήρκεσε περίπου 1 ½ ώρα, κάλυψε όλο το φάσμα των ιδιαιτεροτήτων και των προβλημάτων της υπηρεσίας μας και ιδιαιτέρως τα ακόλουθα:

I. Την μετεκπαίδευση των Εξωτερικών Φρουρών, από εκπαιδευτές της ΕΛ.ΑΣ. ανά περιφέρεια, εντός του τρέχοντος έτους 2003.
Η εκπαίδευση (οπλοτεχνική και βολές) έπρεπε να πραγματοποιηθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο, αλλά αναβλήθηκε καθώς η ΕΛ.ΑΣ. δεν είχε διαθέσιμους εκπαιδευτές, λόγω της ολυμπιακής προετοιμασίας.
Ο Υφυπουργός, αντιλαμβανόμενος την αναγκαιότητα της εκπαίδευσης, συμφώνησε να πραγματοποιηθεί εντός του τρέχοντος έτους, μάλλον τον Νοέμβριο.

II. Το αίτημα της Ομοσπονδίας μας, σχετικά με την έκδοση διοικητικής πράξης (Κοινή Υπουργική Απόφαση, Υπουργού Δικαιοσύνης και Υπουργού Δημοσίας Τάξεως), περί δυνατότητας αγοράς, νόμιμης κατοχής, και χρήσης ατομικού οπλισμού (παρ.2,αρθρ.10, Ν.2168/93).
Καταρχήν, υπήρξε συμφωνία ως προς την νομιμότητα και την αναγκαιότητα της σχετικής Κ.Υ.Α. αλλά διευκρινίστηκε ότι η εν λόγω απόφαση, πρέπει να προταθεί από τον αρμόδιο Υπουργό, τον κύριο Πετσάλνικο Φίλιππο.
Πάντως είναι σημαντικό ότι, το Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως φαίνεται ότι δεν διαφωνεί, ως προς την έκδοση και υπογραφή σχετικής Υπουργικής Απόφασης.

III. Την χρονική παράταση της Κ.Υ.Α. περί μεταγωγών κρατουμένων από την ΕΛ.ΑΣ. σε περίπτωση αδυναμίας της Υπηρεσίας μας και την παραμονή των αξιωματικών - διοικητών φρουρών, έως την αντικατάσταση τους από διοικητές, προερχόμενους από τους Εξωτερικούς Φρουρούς.
Υπήρξε απόλυτη ταύτιση απόψεων, σχετικά με την εκτέλεση μεταγωγών από την ΕΛ.ΑΣ. σε περίπτωση αδυναμίας (λόγω λειψανδρίας) της Υπηρεσίας μας.
'Oσον αφορά, την παραμονή των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. ως διοίκηση, συμφωνήθηκε ότι η αποχώρηση τους θα γίνει σε συνάρτηση με την ιεραρχική εξέλιξη των Εξωτερικών Φρουρών. Δηλαδή με την ανάδειξη Υπαρχιφυλάκων ´Β, θα αποχωρήσουν οι υποδιοικητές ενώ με την ανάδειξη Αρχιφυλάκων ´Β θα αποχωρήσουν και οι διοικητές.

IV. Την αντικατάσταση των υπηρεσιακών όπλων, με άλλα νεώτερης τεχνολογίας.
Η ΕΛ.ΑΣ. δήλωσε αδυναμία για την αντικατάσταση του συνόλου του απαρχαιωμένου υπηρεσιακού οπλισμού μας, ωστόσο συμφώνησε να παραχωρήσει στην Υπηρεσία μας 100 περίπου SW 38' SPESIAL με τα ανάλογα πυρομαχικά.
Τα SW 38' SPESIAL, θα διατεθούν στις κατά τόπους φρουρές, με ευθύνη της Διεύθυνσης Εξωτερικής Φρούρησης του Υπουργείου Δικαιοσύνης και ουσιαστικά θα ενισχύσουν τις μεταγωγές.


ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

-Ο-
ΠΡΟΕΔΡΟΣ


ΚΩΣΤΙΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
-Ο-
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΑΓΓΕΛΑΚΟΥΔΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ