close
2 Οκτ 2003 248
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ
ΦΡΟΥΡΗΣΗΣ (Π.Ο.Υ.Ε.Φ.)
Χαλκίδα 01/10/2003
Αρ. Πρωτ.: 261
ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΧΑΙΝΑ 7-9
(Εμπορικό Κέντρο FORUM)
Τ.Κ. 34100 - ΧΑΛΚΙΔΑ
ΤΗΛ: 2221062982
FAX: 2221062982
Website: www.poyef.gr
ΠΡΟΣ: Πρωτοβάθμιες Ενώσεις Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης


ΘΕΜΑ: Συνάντηση της διοίκησης της Ομοσπονδίας, με τον Υφυπουργό Οικονομικών, κ. Φωτιάδη Απόστολο.


Κύριε πρόεδρε,

Η διοίκηση της Ομοσπονδίας μας, την Τετάρτη 24/09/03, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Υφυπουργό Οικονομικών, κύριο Φωτιάδη Απόστολο.
Σκοπός της συνάντησης ήταν, να ενημερώσουμε την ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, (ενόψει της κατάθεσης του προϋπολογισμού του 2004 και της συγκρότησης της διυπουργικής επιτροπής για τις προσλήψεις) , για τις τραγικές ελλείψεις του ανθρώπινου δυναμικού στην υπηρεσίας μας.
Ο κύριος Φωτιάδης, αντιλαμβανόμενος, την έκταση της λειψανδρίας καθώς και της ιδιαιτερότητες του εργασιακού μας περιβάλλοντος, μας διαβεβαίωσε ότι, σε συνεργασία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.
Η διυπουργική επιτροπή, αναμένεται να συγκροτηθεί τον επόμενο μήνα, όπου μεταξύ άλλων θα συζητηθεί και το αίτημα του Υπουργείου μας, για άμεση πρόσληψη τουλάχιστον 1050 εξωτερικών Φρουρών.
Στην συνέχεια, μεγάλο μέρος της συζήτησης, αφιερώθηκε στην κάκιστη οικονομική κατάσταση και στις δυνατότητες αύξησης των εσόδων του ΤΑ.Χ.ΔΙΚ.
Η Ομοσπονδία μας, επισήμανε στον κύριο Υφυπουργό, με επιχειρήματα και στοιχεία την δεινή θέση που βρίσκεται το Ταμείο, ότι δηλαδή οφείλει τουλάχιστον 10 δις δραχμές, στο Υπουργείο Οικονομικών, από την μη καταβολή κρατήσεων (κίνητρο απόδοσης). Είναι αντιληπτό, ότι αυτή η κατάσταση θα συνεχίσει να επιδεινώνεται, εκτός αν βρεθούν νέοι πόροι, ώστε να ενισχυθούν τα έσοδα του Ταμείου.
Η Διοίκηση της Ομοσπονδία μας αντιλαμβανόμενη την κρισιμότητα της αυτής κατάστασης και σε συνεργασία με άλλες Ομοσπονδίες του Υπουργείου Δικαιοσύνης, κατέθεσε τρεις προτάσεις-τροπολογίες, οι οποίες όχι μόνο διασφαλίζουν την βιωσιμότητα του ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ αλλά θα είναι εφικτό και βραχυπρόθεσμα (εντός του 2004) να οδηγήσουν και σε αύξηση του μερίσματος που λαμβάνουν οι υπάλληλοι.

Πάντως, πρέπει να διευκρινίσουμε, ότι δεν δυνατό να αυξηθεί το μέρισμα που λαμβάνουν οι υπάλληλοι του Υπουργείου Δικαιοσύνης, εντός του τρέχοντος έτους, όπως δυστυχώς, κάποιοι διαδίδουν στα καταστήματα κράτησης.
Οι τροπολογίες που κατατέθηκαν αφορούν τα εξής:
1. Η αύξηση του χαρτοσήμου κατά 0,5 τις χιλίοις (εκτίμηση εσόδων 6 δις δραχμές, ετησίως).
2. Η είσπραξη αναλογικών δικαιωμάτων, σύμφωνα με τον Ν.325/76 άρθρο 5 ,περί κληρονομιάς και κληρονομητηρίου (εκτίμηση εσόδων 3 δις δραχμές, ετησίως).
3. Η αύξηση του ποσού του παγίου δικαιώματος των άρθρων 2 και 11 του Ν.325/76, περί κληρονομιάς και αποδοχής κληρονομητηρίου (εκτίμηση εσόδων 1,8 δις δραχμές, ετησίως).

Ο κύριος Υφυπουργός αποδέχτηκε τα προαναφερθέντα και δεσμεύτηκε για την προώθηση τους στον Υπουργό Οικονομικών.
Με τις διατάξεις αυτές, ενισχύεται το ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ. ενισχύεται το μέρισμα που λαμβάνουν χιλιάδες συνάδελφοι και συγχρόνως παύουν να ζουν στην ανασφάλεια της τωρινής κατάστασης.


ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

-Ο-
ΠΡΟΕΔΡΟΣ


ΚΩΣΤΙΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
-Ο-
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΑΓΓΕΛΑΚΟΥΔΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ