close
1 Ιουλ 2003 238
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ
ΦΡΟΥΡΗΣΗΣ (Π.Ο.Υ.Ε.Φ.)
Χαλκίδα 30/06/2003
Αρ. Πρωτ.: 189
ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΧΑΙΝΑ 7-9
(Εμπορικό Κέντρο FORUM)
Τ.Κ. 34100 - ΧΑΛΚΙΔΑ
ΤΗΛ: 2221062982
FAX: 2221062982
Website: www.poyef.gr
ΠΡΟΣ: Α.Δ.Ε.Δ.Υ.


ΘΕΜΑ: Αίτηση συνάντησης της διοίκησης της Ομοσπονδίας μας, με τον Υπουργό Δικαιοσύνης.


Κύριε Υπουργέ,

Το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας μας, προσφάτως συγκλήθηκε, ώστε να εκτιμήσει την πορεία των δεσμεύσεων σας, όπως αυτές καταγράφηκαν στο συνέδριο της Π.Ο.Υ.Ε.Φ., σε επερωτήσεις στο κοινοβούλιο, αλλά και σε συζητήσεις τόσο με εσάς όσο και με τον διευθυντή του γραφείου σας.

Δυστυχώς, αυτές οι δεσμεύσεις τείνουν να καταλήξουν "κενό γράμμα", λόγω της αδράνειας και στασιμότητας, που επιδεικνύετε με πρόσχημα τις υποχρεώσεις σας, λόγω της Ευρωπαϊκής Προεδρίας της χώρας μας.

Συγκεκριμένα:
I. Από τον Αύγουστο του 2002, έχουν θεσμοθετηθεί 1600 οργανικές θέσεις Εξωτερικών Φρουρών, παρ' όλα αυτά ακόμα όχι μόνο δεν έχουν προκηρυχθεί, αλλά ούτε υπάρχει σχετικό σχεδιάγραμμα.

II. 'Eχετε επανειλημμένα δεσμευτεί ότι ο "κανονισμός λειτουργίας της Υ.Ε.Φ.Κ.Κ." πρόκειται να προωθηθεί άμεσα (!) για έκδοση.

III. 'Eχετε συμφωνήσει, να προωθηθεί αμέσως μετά το Πάσχα, διάταξη που να καθορίζει την δημιουργία, αρμόδιου υπηρεσιακού συμβουλίου, για θέματα του προσωπικού της Υ.Ε.Φ.Κ.Κ., στο οποίο θα συμμετέχουν ως αιρετοί εκπρόσωποι δύο (2) Εξωτερικοί Φρουροί, ανεξαρτήτως βαθμού, μέχρι αποκτήσεως του βαθμού.

IV. Οι διαγωνισμοί των αλεξίσφαιρων γιλέκων και ασυρμάτων βάσεως και οχημάτων, έχουν τελματώσει. Επίσης, αν και σε πρόσφατη συνάντηση με τον διευθυντή του γραφείου σας και υπηρεσιακούς παράγοντες, επισημάνθηκε και αποφασίστηκε η προμήθεια φορητών ασυρμάτων, καμία εξέλιξη δεν έχει σημειωθεί.

V. Ο διαγωνισμός ατομικού οπλισμού, που εδώ και τρία περίπου χρόνια είναι σε εξέλιξη (!), δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί. Παράλληλα οι Εξωτερικοί Φρουροί, εκτελούν υπηρεσία με δανεικά, πεπαλαιωμένα όπλα (μερικά από τα οποία έχουν έτος κατασκευής το 1914), χωρίς, τουλάχιστον, να τους έχει παραχωρηθεί το δικαίωμα αγοράς ατομικού οπλισμού, ως στοιχειώδη δικαίωμα αυτοάμυνας.

VI. Σχετικά με το επίδομα σίτισης, σας υπενθυμίζουμε τις δεσμεύσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου, στο προεδρείο της Ομοσπονδίας μας, για νομοθετική ρύθμιση που θα προβλέπει την καταβολή του επιδόματος, ισόποσα σ' όλους τους υπαλλήλους των καταστημάτων κράτησης. Τα προηγούμενα έτη, με διάφορες αιτιάσεις και μεθόδους, υπήρχαν οι "ασθενείς" δικαιούχοι που το ελάμβαναν και οι "υγιείς" Εξωτερικοί Φρουροί που δεν τους καταβαλλόταν.

VII. Η Ομοσπονδία μας, είναι μία από τις οκτώ, πλέον, Ομοσπονδίες ή συλλόγους που δραστηριοποιούνται, στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, αλλά η μοναδική που δεν τυγχάνει των ευνοϊκών ρυθμίσεων, της υπουργικής απόφασης 2/35400/0022 (ΤΑΧΔΙΚ). Η προαναφερθείσα απόφαση στο άρθρο 5 παρ. γ, προβλέπει την απόδοση του 0,5% από τον λογαριασμό 26281/6 (Εύρυθμη λειτουργία Υπηρεσιών αρμοδιότητας Υπουργείου Δικαιοσύνης), στις ομοσπονδίες και τους συλλόγους του Υπουργείου Δικαιοσύνης, με σκοπό την διάθεση του για επιμορφωτικούς, πολιτιστικούς ή άλλους σκοπούς που εξυπηρετούν άμεσα ή έμμεσα την λειτουργία Υπηρεσιών Υπουργείου Δικαιοσύνης. Μετά από τέσσερα σχετικά έγγραφα, σε συνάντηση μας με τον διευθυντή του γραφείου σας, τον περασμένο μήνα συμφωνήσαμε ότι το θέμα θα διευθετηθεί άμεσα (!), με νομοθετική ρύθμιση.


Κύριε Υπουργέ,

Είναι πλέον ολοφάνερο ότι η έκταση των προβλημάτων, αποτελεί τροχοπέδη για την εξέλιξη και εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας μας και κατ' επέκταση των καταστημάτων κράτησης. Η επίλυση των παραπάνω ζητημάτων επιβάλουν, τον άμεσο προγραμματισμό συνάντησης μας.
Παράλληλα, θα αποσοβήσετε έστω και την ύστατη στιγμή την δυναμική αντίδραση της Ομοσπονδίας.


ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

-Ο-
ΠΡΟΕΔΡΟΣ


ΚΩΣΤΙΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
-Ο-
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΑΓΓΕΛΑΚΟΥΔΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ